Bahtiyar: Denizli kültür ve kongre turizmiyle öne çıkacak – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Bahtiyar: Denizli kültür ve kongre turizmiyle...

Bahtiyar: Denizli kültür ve kongre turizmiyle öne çıkacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2019 Perşembe - 22:11Güncelleme: 22 Mart 2019 Cuma - 14:41
Bahtiyar: Denizli kültür ve kongre turizmiyle öne çıkacak

Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İYİ Partili Ümit Bahtiyar, Denizli’nin turizmde kaybettiği yılların kültür ve kongre turizmine yönelik projelerle geri kazanılacağını söyledi.

Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ve Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, Pamukkale Mahallesi’nde seçim çalışması yaptı. İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk ve CHP Denizli Kazım Arslan’ın da katıldığı toplantıda Bahtiyar, Pamukkale ve turizm ile ilgili projelerini açıkladı.

DENİZLİ TANITIM VAKFI KURULACAK

Vatandaşlara seslenen Bahtiyar “Denizli’miz, Pamukkale gibi sadece doğa harikasıyla değil aynı zamanda sahip olduğu tarihi birikimiyle de önemli bir turizm potansiyeline sahip. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi için sistemli, bilinçli ve belli bir program dahilinde markalaşma çalışmalarının sürdürülmesi gerekiyor. Bu çalışmaları kuracağımız Denizli Tanıtım Vakfı aracılığıyla yapacağız” dedi.

PAMUKKALE’DE KENTSEL YENİLENME

Pamukkale Mahallesi’nin turizm merkezi olması için kentsel yenilenme ve tasarım uygulamalarını göreve geldiklerinde vakit kaybetmeden uygulamaya koyacaklarını ifade eden Bahtiyar, “Doğa harikası Pamukkale’nin özelliklerinin öne çıkması, markalaşması ve gerekli alt yapılarının tamamlanmasıyla Pamukkale Mahallesi, yerli ve yabancı turistlerin vakit geçirebileceği alanlara sahip olacak” diye konuştu.

ANTİK KENT VE KÜLTÜR TURİZMİ

Denizli’nin asırlara yayılan bir tarihi birikime sahip olduğuna işaret eden Bahtiyar, “İlimizin sahip olduğu antik kentler bu birikimin önemli göstergeleri arasında. Çok sayıda antik kentin bulunduğu, tarihte yaşanan 2 büyük savaşın yapıldığı Denizli’miz kültür turizmiyle de öne çıkacak. Tekstil ve dokuma başta olmak üzere, Denizli’nin sahip olduğu tarihi ve kültür birikimini öne çıkarmak öncelik vereceğimiz konuların başında geliyor. Bu birikimden özellikle fuar ve kongre turizminde faydalanmak turizmde temel hedeflerimizden biridir. Düzenlenen büyük organizasyonlarla Denizli’miz kongre ve kültür turizminde öne çıkacak” ifadelerini kullandı.