DYP eski Genel Başkanı Yıldırım Avcı vefat etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. DYP eski Genel Başkanı Yıldırım Avcı...

DYP eski Genel Başkanı Yıldırım Avcı vefat etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Eylül 2019 Çarşamba - 10:00Güncelleme: 11 Eylül 2019 Çarşamba - 10:01
DYP eski Genel Başkanı Yıldırım Avcı vefat etti

Doğru Yol Partisi'nin eski genel başkanlarından Esat Yıldırım Avcı, İzmir’de vefat etti. Avcı, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

12 Eylül döneminde siyasi faaliyetlerin serbest bırakılmasıyla kurulan DYP’nin Kurucu Genel Başkanlığını yapan Esat Yıldırım Avcı, daha sonra bu görevini Hüsamettin Cindoruk’a devretmişti. Avcı’nın Çal’daki salon toplantısında “Vatandaşın sinesinden çıkmayan partinin sonu çabuk gelir. Biz anamızın karnından, milletin bağrından ve atın böğründen çıkarak geldik” kullandığı sözleri, DYP için açılan kapatma davasında AP’nin devamı olduğunu gösteren delil olarak kullanılmıştı.

Avcı’nın cenazesi yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

ESAT YILDIRIM AVCI KİMDİR?

Esat Yıldırım Avcı, 1927’de Çal’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Avcı, Denizli Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. Denizli Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğü görevinin ardından 12 Eylül sonrası kurulan Danışma Meclisi’nde Denizli’yi temsil etti.

DYP Kurucu Genel Başkanlığı, 18. Dönem Denizli, 19. Dönem İzmir milletvekilliği yapan Avcı, TBMM Başkanvekilliği ve Parlamentolar arası Birlik Türk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Avcı evli ve iki çocuk babasısıydı.