Dervişoğlu: İki partinin adayları birbirine emanettir – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Dervişoğlu: İki partinin adayları birbirine emanettir

Dervişoğlu: İki partinin adayları birbirine emanettir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2019 Perşembe - 14:16Güncelleme: 21 Mart 2019 Perşembe - 14:16
Dervişoğlu: İki partinin adayları birbirine emanettir

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, yerel seçimlerde İYİ Partili adayların CHP’ye, CHP’li adayların da İYİ Parti’ye emanet olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları için Denizli’ye gelen İYİ parti Genel başkan yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde Milletvekili Yasin Öztürk, Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ve İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında sözlerine Acıpayam’da yaşanan depremle ilgili geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Dervişoğlu, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Milletvekillerimiz ve teşkilatımızın sürece katkısı bizleri gururlandırıyor. Öncelikle temennim vatandaşlarımızın bu seçimleri önemsemeleri ve bu seçimde üstlenmeleri gerek sorumluluğu yerine getirmeleridir. Bunun ön şartı da, şartlar ne olursa olsun oy kullanma oranının yüksek olmasıdır. Denizlili hemşehrilerime öncelikle sandıklara koşmaları noktasında temennilerimi iletiyorum. İYİ Parti olarak Türkiye genelinde CHP ile birlikte bir seçim işbirliği gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Denizli’de de büyükşehirle beraber bazı ilçelerde birlikte çalışma içerisindeyiz. Bu işbirliği içinde bir rekabettir. Dileriz ki sürdürdüğümüz dayanışma içerisindeki bu rekabet başarı getirir. Bu işbirliğinde her iki partinin adayları birbirine emanettir. Nasıl Merkezefendi ve Pamukkale’de CHP adayları İYİ Partililere emanetse, büyükşehirde de Ümit Bahtiyar CHP’lilere emanettir. Adayımızın sloganı belli. Üreten bir Denizli istiyor. ‘Şeffaflık’ diyor. İsrafın son bulmasını istiyor. Kadrolarda liyakat istiyor ve eşit hizmet istediğini söylüyor ve bunu gerçekleştireceğini söylüyor.”

Ülke gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Musavvat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler öncesinde kutuplaşmalara yol açabilecek ifadelerde bulunduğunu söyledi. Dervişoğlu, “Sonuç itibariyle seçimler bitecek ve bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Bu bir siyasi rekabettir. Ortada bir düşmanlık yok. Dolayısıyla milletimizi birbirlerine karşı kutuplaştırmanın bir anlamı yok” dedi.

İktidar tarafından seçmen üzerinde uygulanan baskıların sürdüğünü savunan Dervişoğlu, “Kararsız oyların çok yüksek olduğunu sanmıyorum. Verilmiş bir karar var, ancak bu kararın deklare edilmesini engelleyen bazı koşullar var. Bir çocuğunuz belediyede çalışıp diğeri de devlet dairesinde kamu görevlisi ise bir yakınınız da kamu kuruluşunda sözleşmeli olarak çalışıyorsa, içinde bulunduğumuz baskı ortamında anketörlere cevap vermeleri kolay olmuyor. Bence millet kararını vermiş, sandığın önüne getirileceği günü bekliyor” diye konuştu.

Dervişoğlu, toplantının ardından Buldan’a hareket etti. İlçede ittifak adayının çalışmalarına destek vermek amacıyla bazı temaslarda bulundu.