AK Parti 13, CHP 5, MHP 2 belediye başkanlığı kazandı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Parti 13, CHP 5, MHP...

AK Parti 13, CHP 5, MHP 2 belediye başkanlığı kazandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2019 Pazartesi - 10:20Güncelleme: 1 Nisan 2019 Pazartesi - 10:21
AK Parti 13, CHP 5, MHP 2 belediye başkanlığı kazandı

Denizli’de yerel seçimin resmi olmayan sonuçları alındı. AK Parti, büyükşehir ile birlikte 13, CHP 5 ilçede ve MHP 2 ilçede belediye başkanlığı kazandı. İYİ Parti ise, büyükşehir ile birlikte seçime girdiği 8 ilçede kaybetti.

Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı, büyükşehir ile birlikte 15 belediye başkanlığı kazandı. Millet İttifakı’nda ise, sadece CHP 5 ilçede seçimi kazanabildi.

AK PARTİ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde büyükşehir ve 14 ilçede belediye başkanlığını elinde bulunduran AK Parti, iki kayıpla çıktı. Pamukkale, Acıpayam, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Kale, Sarayköy ve Tavas AK Parti’nin yeniden seçim kazandığı yerler oldu.

AK Parti, bu seçimde Denizli’nin ikinci büyük ilçesi Merkezefendi ve sanayi ilçesi Honaz’ı kaybetti.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

CHP, 31 Mart yerel seçiminde 12 ilçede seçime katıldı ve bunlardan sadece 5’ini kazanabildi. Kazandığı yerler Merkezefendi, Honaz, Babadağ, Bozkurt ve Serinhisar oldu.

CHP, Merkezefendi belediye Başkanlığı ile önemli bir kazanım elde ederken, Honaz’da da bir sürprize imza attı. Ancak, kalesi Bekilli’yi ise AK Parti’ye kaptırdı.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

MHP, 19 ilçeden sadece 2’sinde aday gösterdi. Çal’da Fethi Akcan yeniden seçilirken, Buldan’da da Mustafa Fahri Şevik kazanan oldu.

İYİ PARTİ SIFIR ÇEKTİ

İYİ Parti, ilk kez katıldığı yerel seçimden kazançlı çıkamadı. Büyükşehir ile birlikte baklan, Beyağaç, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Kale ve Tavas’ta seçime giren İYİ Parti, bunların hiçbirisinde seçim kazanamadı.