CHP’li başkan için AK Parti’ye geçmek üzere istifa etti iddiası – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP’li başkan için AK Parti’ye geçmek...

CHP’li başkan için AK Parti’ye geçmek üzere istifa etti iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Kasım 2019 Perşembe - 13:40Güncelleme: 28 Kasım 2019 Perşembe - 13:40
CHP’li başkan için AK Parti’ye geçmek üzere istifa etti iddiası

Serinhisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Parti kurmaylarının devreye girmesiyle kararından vazgeçen Gemi’nin, AK Parti’ye geçmek üzere istifa ettiği öne sürüldü.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, yerelde transfer kapısını açan AK Parti yönetimi, CHP, İYİ Parti ve DP başta olmak üzere muhalefet partilerinin belediye başkanları ile belediye meclis üyelerini transfer etmek için çalışma yapıyor. Ağırlıklı olarak ilçe belediyelerinden geçişlerin olacağı belirtiliyor.

İLK DENEME SERİNHİSAR MI?

Parti kulislerinde, CHP’li Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’nin 10 gün önce AKP’ye geçmek üzere partisinden istifa ettiği, ancak CHP yönetiminin devreye girmesiyle istifasını geri aldığı ileri sürülüyor.

“DELEGE KAVGASI” DENİLMİŞTİ

İstifa eden ve kısa sürede vazgeçen Gemi’nin ilçede delege seçimleri sırasında istediği isimlerin listeye yazılmaması nedeniyle bu kararı verdiği, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve parti yöneticilerinin devreye girmesiyle istifadan vazgeçtiği söylenmişti.

BU AÇIKLAMALARI YAPMIŞTI

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, 17 Kasım’da önce “Gördüğüm lüzum üzerine partim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Gerekçelerini daha sonra kamuoyuna açıklayacağım” açıklamasını yapmıştı.

Daha sonra ise bu karardan vazgeçtiğini “35 yıldır mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi saflarında gerek ilçe başkanı, gerekse belediye başkanı olarak Serinhisar halkına hizmet ettim. 17.11.2019 tarihinde partililerimiz arasındaki saygı, sevgi ve vefa duyguları konusundaki hassasiyetimin ilçe yönetimimiz tarafından dikkate alınması amacıyla partimden istifa ettiğimi bildirdim. Mesajımın alınmış olduğunu gördüğüm için 18.11.2019 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir belediye başkanı olarak görevimin başındayım” paylaşımıyla duyurmuştu.