Çapar: Türk gençleri olarak Andımız’a sahip çıkıyoruz – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çapar: Türk gençleri olarak Andımız’a sahip...

Çapar: Türk gençleri olarak Andımız’a sahip çıkıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ekim 2018 Cumartesi - 21:05Güncelleme: 20 Ekim 2018 Cumartesi - 21:05
Çapar: Türk gençleri olarak Andımız’a sahip çıkıyoruz

İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bayram Can Çapar, Türk milletinin gençleri olarak Andımız’a sahip çıktıklarını belirtti.

İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bayram Can Çapar, Danıştay 8. Dairesi’nin ilköğretim okullarında okunan ‘Andımız’ı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesini değerlendirdi. “Türk milleti adına karar veren Danıştay gereğini yapmıştır” diyen Çapar, şunları kaydetti:

“Sözde çözüm süreci, 30 Eylül 2013 tarihinde açıklanan demokratikleşme paketi içinde okullarda okunması kaldırılmıştı. Gerekçe olarak ise özgür düşünme becerilerine ket vurulduğu iddia edilmiş, bununla birlikte milli şuura aykırı biçimde oy toplamak, bölücü terör örgütünün dayattığı etnik milliyetçiliğe sempatik gözükmek ve popülist davranmak adına andımızın okullarımızda okunmasına dair yönetmelik hükmü bakanlıkça yasal düzenlemeden çıkarılmıştı. Analarımızı kahredecek adımlar atılmış, üstüne de milliyetçiliğin ayaklar altına alındığı iktidar partisinin seçilenlerince meydanlarda haykırılmış ve bizi biz yapan dil, tarih, coğrafya birliği üzerine basılan ayak da halen kaldırılmamıştır. Milletimize edilen hakaretten de geri dönülmemiştir.

Çözüm süreci ve geriye bıraktığı rezaletler, Türk milli menfaatlerinin, Türk varlığının, devleti ve ülkesiyle bölünmezliği esasının, Türklüğün tarihi ve manevi değerlerinin, Atatürk milliyetçiliği, ilke ve inkılapları ile medeniyetçiliğinin karşısında korunma görmez. Andımıza Türk milletinin gençleri olarak sahip çıkıyoruz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun”