Çapar: Milli irade tecelli edecek – D20Haber
17.04.2024, Çarşamba
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çapar: Milli irade tecelli edecek

Çapar: Milli irade tecelli edecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mayıs 2019 Pazartesi - 22:29Güncelleme: 6 Mayıs 2019 Pazartesi - 22:29
Çapar: Milli irade tecelli edecek

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Can Çapar, yenilenecek İstanbul seçiminde milli iradenin tecelli edeceğini ve adaletin yerini bulacağını belirtti.

İYİ Parti Gençlik Kolları GİK Üyesi Can Çapar, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Atasözümüzdür, yenilen pehlivan güreşe doymaz. Hodri meydan” ifadesini kullandı.

Verilen kararın hukuki ve demokratik olmadığını kaydeden Çapar, “Biz, Ata’mızın bize emanet ettiği Türkiye’yi yeniden muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya hazırız. Çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. Gençliğin hür iradesini engelleyemezsiniz.Bilinsin ki Türk gençliği hak yemez, hakkını yedirmez” diyerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizi bölmenize ve kutuplaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Ötekileştirmenize izin vermeyeceğiz. Sizin soğutamadığınız demiri, biz Türk gençliği vatan sevdamızla sükûnetle soğutacağız. İşte bu yüzdendir ki; ‘bütün ümidim gençliktedir’ diyen ulu önderimizin izinde, Cumhuriyetin temel değerlerine ve demokrasiye, hak, adalet ve özgürlüğe, ülkemizin geleceğine ve refahına, milletimizin iradesine sahip çıkmaya, yemin eden Türk gençleri olarak milli irade tekrar tecelli edecek, hak adalet ve özgürlük tekrar yerini bulacak. Bir diğer ders ise milletimizin iradesini tanımayanlara verilecek. İstanbul’u parselleyenler tökezledi. Şimdi denetim ve hesap sorma zamanıdır.”