Akgün: Adayımız ittifakın kucaklayacağı bir isim olacaktır – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akgün: Adayımız ittifakın kucaklayacağı bir isim...

Akgün: Adayımız ittifakın kucaklayacağı bir isim olacaktır

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 13 Aralık 2018 Perşembe - 00:28Güncelleme: 18 Aralık 2018 Salı - 23:58
Akgün: Adayımız ittifakın kucaklayacağı bir isim olacaktır

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, “Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın ittifak yapacakları CHP’nin de kucaklayacağı bir isim olacaktır” dedi.

Mart-2019 Yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti arasında yapılacak ittifaka son noktayı iki partinin liderleri koydu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir araya gelerek 21 büyükşehir belediyesi için anlaştı. Mutabakat sağlanan illerden birisi de Denizli oldu. Buna göre, CHP, Denizli’de Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmayacak ve İYİ Parti’nin adayını destekleyecek.

Bu ittifakla ilgili ilk değerlendirmesini D20haber.com’dan Engin Ünal’a yapan İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, “İttifak 21 büyükşehir belediyesini kapsıyor. İki genel başkan da ciddi ve özverili bir çalışma ile ittifak için iradelerini ortaya koydu. Sürecin devam çıkarılacak adayla gelecektir. Böyle bir ittifaka ihtiyaç vardı. Çünkü Türkiye hak, hukuk ve adaleti özledi” dedi.

“İLÇE ADAYLARI SÜREÇ NEDENİYLE AÇIKLANMAMIŞTI”

“İYİ Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvusunda bulunan oldu mu?” sorumuza Akgün, “Biz şu ana kadar sace Çivril’de İbrahim Çorbacıoğlu’nun ve Bozkurt’ta Zafer Kocaman’ın adaylıklarını açıkladık. Diğer adayların açıklanmasını ittifak görüşmeleri nedeniyle yapmadık. Büyükşehir’de adayımız herkesin kucaklayacağı, sadece İYİ Partilileri değil, ittifak yapacağımız partiyi de kucaklayan bir isim olacaktır” yanıtını verdi.