MHP Denizli’de 9 ilçede başkan adaylarını geri çekti – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. MHP
  6. /
  7. MHP Denizli’de 9 ilçede başkan adaylarını...

MHP Denizli’de 9 ilçede başkan adaylarını geri çekti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2019 Pazartesi - 23:39Güncelleme: 8 Ocak 2019 Salı - 00:01
MHP Denizli’de 9 ilçede başkan adaylarını geri çekti

AK Parti Denizli’de 17 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı, Cumhur İttifakı ortağı MHP 9 ilçede daha önce açıkladığı başkan adaylarını geri çekti.

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ederken, siyasi hareketlilik de adaylar üzerinde yoğunlaştı. AK Parti, dün düzenlediği toplantıyla 17 ilçede belediye başkan adayını kamuoyuna açıkladı.

Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhur İttifakı kapsamında iki ilçenin MHP’ye bırakıldığını, Çal’da Fethi Akcan’ın ve Buldan’da Mustafa Fahri Şevik’in ittifak adayı olduğunu söyledi.

Bu açıklamanın ardından, MHP’ye Akcan ile Şevik dışında kalan ve daha önce açıkladığı 11 adaydan 9’unun geri çekmek düştü. Adaylıkları geri çekilen isimler şöyle:

Acıpayam'da Fatma Aksoy, Babadağ'da Ümit Karabulut, Bekilli'de Kemal Karaman, Bozkurt’ta Mümin Öztunç, Çivril’de Ergun Çiftçi, Çameli'de Kemal May, Honaz'da Ali Semerci, Serinhisar'da Halil Öztürk ve Kale'de Özkan Yeniay.

BİRTÜRK’TEN AÇIKLAMA

Bu arada, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, bu gece sosyal medya gesabından “Cumhur iİtifakı çerçevesinde dün açıklanan 19 ilçede seçimlere 2 MHP, 17 AKP adayı ile girilecektir. Tüm adaylara başarılar diliyoruz” açıklamasını yaptı.