Sındır: Kumpas hükümeti olarak tescillendi – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Sındır: Kumpas hükümeti olarak tescillendi

Sındır: Kumpas hükümeti olarak tescillendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2017 Cumartesi - 15:30Güncelleme: 1 Ocak 2018 Pazartesi - 15:32
Sındır: Kumpas hükümeti olarak tescillendi

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP’li belediye başkanlarının görevden alınmasına yönelik girişimlerin devam ettiğini söyleyerek, iktidara sert sözlerle yüklendi ve “kumpas hükümeti” nitelendirmesinde bulundu.

CHP Denizli İl Kongresi’ne katılan ve divan başkanlığı yapan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, çok zor ve karanlık günlerden geçildiğini, ancak CHP olarak ümitsizliğe kapılmadan karanlığın ucunda görülen ışığa doğru yürüdüklerini ve nereye gittiklerini çok iyi bildiklerini söyledi.

Türkiye’nin önünde 2019 seçimlerinde 2 seçenek bulunduğunu ya demokrasinin ya da tek adam rejimi konusunda tercih yapılacağını ifade eden Sındır, “16 Nisan Referandumu’ndan sonra parti devletine doğru, tek adam rejimine doğru gidiş var. Bakanlar kurulu ortadan kaldırılmış, Kanun Hükmünde Kararname yetkisini de alıp meclisi by pass eden, yüksek yargının yapılanması yetkisini eline alan bir durumla karşı karşıyayız. Yetkilerin tek elde toplanıldığı karanlık bir gelecek endişesi içindeyiz. Partili Cumhurbaşkanı olduğundan tarafsızlığını yitirmiştir” dedi.

“DELİL ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

CHP’li belediye başkanlarına yönelik soruşturma ve görevden almalara da değinen Sındır, “Biliyorsunuz Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden aldılar. Şimdi Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’a kumpas hazırlıyorlar. İçişleri Bakanı, Vali’ye ‘bana delil yaratın’ diye yazı gönderiyor. Kumpas için alt yapı hazırlanması isteniyor. Bu hükümet adım adım kumpas hükümeti olarak tescillenmektedir. FETÖ’den öğrendikleri kumpasları bugün iktidar olarak kendileri yapıyor. Ama bu bizi asla yıldırımaz” diye konuştu.