Saygı Öztürk’ten Denizli CHP’yi anlatan köşe yazısı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Saygı Öztürk’ten Denizli CHP’yi anlatan...

Saygı Öztürk’ten Denizli CHP’yi anlatan köşe yazısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ekim 2018 Salı - 10:22Güncelleme: 16 Ekim 2018 Salı - 10:23
Saygı Öztürk’ten Denizli CHP’yi  anlatan köşe yazısı

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, CHP’nin yerel seçim aday belirleme çalışmalarına değindiği köşe yazısında, Denizli’yi de kapsayan “Kılıçdaroğlu’nu yanlış bilgilendiriyorlar” dedi.

Mart 2019’daki yerel seçimler için geri sayım devam ederken, aday adaylığı başvurularının 19 Ekim’de sona ereceği CHP’de isimler havada uçuşuyor. Ama resmi olarak başvuruda bulunanların sayısı son 3 güne girilmesine rağmen beklentilerin altında kaldı.

Özellikle büyükşehirlere odaklanan CHP’nin iddialı olduğu illerden birisi de Denizli. Ancak şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığı başvurusu yapan olmadığı gibi, “adayım” diyen de çıkmadı. Denizli’de durum buyken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kazanacakları büyükşehir belediyeleri arasında Denizli’yi de söylüyor.

İşte tam da bu noktada Sözcü gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk, bugün kösesinde “Kılıçdaroğlu’nu yanlış bilgilendiriyorlar” bir yazı kaleme aldı. Yazının Denizli bölümü şöyle:

DENİZLİ'DE ADAY DA YOK

Kılıçdaroğlu'nun “Alacağız” dediği illerden birisi de Denizli Büyükşehir Belediyesi. Ancak, bu ilde henüz “Adayım” diye ortaya çıkan olmadı. İl'de dolaşan söylenti ise CHP İl Başkanı ve iki ilçe başkanının, önceki dönem Milletvekili Melike Basmacı'ya, genel başkanın bilgisi dahilinde adaylık önermesi oldu. Basmacı'nın ise bu öneriyi “Ben böyle adaylığı kabul etmem. Önseçim isterim” dediğidir. Bu durumu Başkan Mahir Akbaba'ya sorduğumda bu konuda konuşmak istemediğini söyledi.

İş adamı grubunun yaptırdığı araştırmanın Denizli ayağında ise, eski milletvekili Adnan Keskin'in adı öne çıktı. Keskin'le konuştuğumda, adaylık için başvurusunun olmadığını, aday gösterilmesi halinde de görevden kaçmayacağını ifade etti. Genel başkan “Denizli'yi alacağız” derken, kiminle temas ediyor, dayanağı ne, açıkçası bunu bilen de yok. Son seçimde AKP'nin 92 bin oy gerisinde kalındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bazı iller için sürekli umut pompalıyor ama durum hiç de Ankara'nın söylediği gibi değil…

Yazının tamamını https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/saygi-ozturk/kilicdaroglunu-yanlis-bilgilendiriyorlar-2682775/ linkinden okuyabilirsiniz.