Sancar: Paktaş yemek ihalesine giremez – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Sancar: Paktaş yemek ihalesine giremez

Sancar: Paktaş yemek ihalesine giremez

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Nisan 2017 Perşembe - 17:36Güncelleme: 27 Nisan 2017 Perşembe - 17:36
Sancar: Paktaş yemek ihalesine giremez

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ile AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin arasındaki Ramazan ayında verilecek yemek ihalesiyle ilgili tartışma sürüyor.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale Belediyesi'nin Ramazan ayında verilecek yemeklerin ihalesini, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Paktaş şirketinin aldığını, 428 bin lira teklifle ihaleyi alan şirketin ortağının ise belediye başkan yardımcısı Selim Arkan olduğunu iddia edip, "İhaleyi veren ile ihaleyi alan nasıl aynı kişiler olabilir? Başkan görevini kötüye kullanmış ve usulsüz ihale yapmıştır" demişti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin iddiaya yazılı yanıt vermiş, Paktaş'ın Pamukkale Belediyesi'nin meclis kararıyla kurduğu bir şirket olduğu belirtip, "CHP Denizli İl Başkanı, bu durumdan neden rahatsız olmaktadır. En düşük ikinci firma ile aramızda 122 bin lira fiyat farkı vardır. Paktaş, ihaleye girmeseydi, bu şartlarda yemek ihalemiz 122 bin lira daha fazla fiyata yapılacaktı. 122 bin lira bu halkın cebinden çıkan paradır. CHP'li Teoman Sancar partisinin ön seçiminde sandıktan çıkıp, belediye başkan adayı olsaydı eğer belediyeciliği az da olsa anlardı. Biz vatandaşlarımızın parasını daha hesaplı, en uygun şekilde harcama planı yapmak için çalışırken 122 bin lira daha ucuza yapmayı taahhüt ediyoruz. Bunu basın toplantısı ile çarpıtarak, reklam peşinde koşma adına kamuoyuna çıkma telaşıyla açıklamalarda bulunuyor" ifadelerini kullanmıştı.

'BELEDİYENİN ŞİRKETİ BİLE OLSA İHALEYE GİREMEZ'

Tartışma bugün yeni bir boyut daha kazandı. CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, yazılı bir açıklama yaparak Paktaş'ın belediyenin şirketi olsa bile Kamu İhale Kanunu'na göre ihaleye giremeyeceğini söyledi. Başkan Gürlesin'in kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt veren Sancar, "Gürlesin'in, yine magazinsel hale getirerek gündemin dışına çıkmakta ne kadar marifetli olduğunu size görmekteyiz. Öncelikle ön seçime girerek belediye başkan adayı olamadım ama sizin gibi son dakika biat kültürüyle atanan bir aday da olmadım. Sizin belediye başkanlığını nasıl yaptığınıza gelince dünyanın uzaya taşındığı bir çağda Pamukkale Belediyesi'nin başkanı olarak, yeni dünya evine girecek gençlerimize dağıttığınız ilkel toplumlarda bile rastlanmayacak kadar, mukaddes kadınımızı aşağılayan ve dövülmesine icazet veren, içinde her türlü gayri ahlaki bilgiler içeren o meczup kitabınızı bir rehber gibi göstererek Pamukkale'yi ve halkını nasıl reklam ettiğinizi tüm Türkiye görmüştür. Anladım ki partimiz içinde yıllar önce gerçekleşen ön seçimde bile beni izlediğinize göre sizin benim belediye başkanı olacağıma inancınız yüksekmiş" dedi.

'PAKTAŞ VERGİ ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ TİCARİ BİR ŞİRKET'

Gürlesin'in toplumu 'hayır derneği' gibi göstermeye çalıştığı Paktaş'ın vergi ödemekle yükümlü ticari bir şirket olduğunu belirten Sancar, "Bu ticari kuruluşun da Yönetim Kurulu Başkanısınız. İhaleyi yapan ve muhammen bedel belirleyen Pamukkale Belediyesi'nin Başkanı da sizsiniz. Kendi belirlediğiniz muhammen bedelin altında kendi şirketinize ihale vererek neyi ispatladığınızı sanıyorsunuz, anlamak mümkün değil. Yani ihale muhammen bedeli mi yüksek belirlendi, yoksa siz yüksek olduğunu ihalede mi anladınız? Kamu İhale Kanunu'nun 11. maddesi gereği hem ihaleyi veren Belediye Başkanı , hem de ihaleyi alan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olamazsınız. Kanun bu kadar açık ve net iken hala toplu taca atma derdinizi anlayabilmiş değiliz. Sizden beklenen kanunu uygulamak ve ona göre ihale yapmaktır" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)