Mühürsüz oylar Denizli’de geçersiz Türkiye’de geçerli – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Mühürsüz oylar Denizli’de geçersiz Türkiye’de geçerli

Mühürsüz oylar Denizli’de geçersiz Türkiye’de geçerli

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2017 Çarşamba - 14:16Güncelleme: 19 Nisan 2017 Çarşamba - 14:16
Mühürsüz oylar Denizli’de geçersiz Türkiye’de geçerli

CHP Yüksek Seçim Kurulu’nun geçerli saydığı mühürsüz oyların peşini bırakmıyor.İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli’de geçersiz sayılan mühürsüz oyların Türkiye genelinde geçerli sayılmasını eleştirdi ve bu kararla ilgili eylemeler yapacaklarını açıkladı.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Milletvekili Kazım Arslan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, referandum ile ilgili verdiği karardan dolayı Yüksek Seçim Kurulu’nu, devlet olanaklarını kullandıkları gerekçesiyle iktidar partisini ve Büyükşehir Belediyesi araçlarını kullandıkları iddiasıyla Osman Zolan’ı eleştirdi.

“ADALETSİZ ŞARTLARDA REFERANDUM”

CHP’nin bireysel olanaklarıyla referandum kampanyası yürüttüğünü, iktidarın ise devletin her türlü araç gerecini seferber ettiğini söyleyen Sancar, “Bakanı, Bakan Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı, kaymakam ve daire müdürleriyle devletin maddi ve manevi tüm imkanlarını sonuna kadar seferber etmişlerdir. Referandum böyle adaletsiz şartlarda yapılmıştır” dedi.

ZOLAN’A YÜKLENDİ

Basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a sert sözlerle yüklenen Sancar, “Acaba yetim hakkıyla propaganda yaparken vicdanın sızlamadı mı merak ediyoruz. Belediye Başkanlığını bırakıp tüm personelinle, makam arabanızla 2 aydır ilçe ilçe dolaşıp bu milletin hakkını yediniz. Görevinizi su istimal ettiniz. Belediye Hizmetlerini aksattınız ama yüce milletimizden de cevabını çok açık bir şekilde aldınız. İşte AKP zihniyetinin Millet, Memleket ve Demokrasi anlayışını bu Referandumda da bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Son hafta Denizli’yi baştanbaşa donattığınız gülen fotolarınızla kime hangi mesajı verdiğinizi de merak etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

YSK’YA ELEŞTİRİLER

YSK’ya mühürsüz zarf ve oy pusulalarıyla ilgili verdiği karardan dolayı tepki gösteren Sancar, “Bütün bu baskılara ve devlet İmkanlarına rağmen milletimizin ‘hayır’ diyerek tek adamlığa karşı olduğunu sandıkta gösterdiğini hepimiz bilmekteyiz. Yüksek Seçim Kurulu, maalesef yanlı ve dakikalık kararlarıyla Seçim Yasalarını uygulayan değil Seçim Yasası yapan Kurum olmuştur. Hatta illere göre yaptıkları farklı uygulamalarla Türk seçim tarihinde bir ilki yaşatmışlardır. Örneğin Denizli’mizde mühürsüz zarf ve pusulalar geçersiz kabul edilmiş ve tutanaklara geçmiştir. Ama başka İllerde 2,5 milyon civarında mühürsüz zarf ve pusulalar son dakika kararıyla geçerli sayılmıştır. Bizim söylemek istediğimiz Denizli’de karar neyse İzmir’de, Antalya’da, Şanlıurfa’da da o olmasıdır. Burada mühürsüz oy ve zarflar geçersiz sayıldığına göre, Türkiye genelinde de geçersiz olmalıdır” diye konuştu.

EYLEM KARARI

Referandum sonucu etkileyen YSK’nın kararından dönmesini isteyen Sancar, Denizli CHP olarak konuyu takip ettiklerini, bu karara karşı tepkilerini dile getirmeyi sürdüreceklerini, sonuç alıncaya kadar eyleme devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ARSLAN: HERKES YASLARA UYMAK ZORUNDADIR

CHP Milletvekili Kazım Arslan ise, YSK’nın yasaya aykırı bir karar verdiğini, bunun da referanduma gölge düşürdüğünü söyledi. Arslan, “YSK kararını gözden geçirip iptal etmelidir. Herkes kanunlara uymak zorundadır. Ayrıca devlet kasasından referandum harcamalarının nasıl yapıldığı belirlenmeli, harcayanlardan geri alınmalıdır. CHP olarak bunun takipçisi olacağız. Yapmazlarsa mecliste hesabını soracağız” dedi.