Cengiz: Anıtkabir ağlama duvarı değil – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Cengiz: Anıtkabir ağlama duvarı değil

Cengiz: Anıtkabir ağlama duvarı değil

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2019 Pazar - 22:38Güncelleme: 10 Kasım 2019 Pazar - 22:38
Cengiz: Anıtkabir ağlama duvarı değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı Recep Cengiz, 1980 sonrası “gardrop Atatürkçülüğü”nün ortaya çıktığını, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’in ise “ağlama duvarı” olmadığını söyledi.

CHP İl Başkanlığınca Atatürk'ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Danışmanı Emekli Yarbay Recep Cengiz'in konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk Gibi Düşünmek” konulu söyleşiyi düzenlendi. olduğu söyleşi, CHP İl Binası’ndaki söyleşiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Mahir Akbaba ve partililer katıldı.

AKBABA. ATATÜRK’Ü ANLAYABİLMEK ÖNEMLİ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan söyleşinin açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Mahir Akbaba yaptı. Akbaba, Atatürk'ü bize bıraktıklarıyla hatırladığımızı, önemli olanın O’nun için ağlamak değil, fikirlerini anlayabilmek olduğunu belirtti.

CENGİZ: ROZET SATIN ALINARAK ATATÜRKÇÜ OLUNMAZ

Recep Cengiz ise, konuşmasına eğitimin önemine dikkat çekerek başladı. Günümüzde birçok tarikatın anaokullarına kadar girerek irticai faaliyetlerde bulunduğunu, bu nedenle etkinliklere daha çok gençleri çekebilmeyi önemsediğini ifade etti. 1980 darbesi sonrası Atatürkçülüğün, 'Gardrop Atatürkçülüğüne dönüştüğünü kaydeden Cengiz, "Anıtkabir ağlama duvarı değil. Oradan rozet satın alarak Atatürkçü olunmaz. Önemli olan Atatürk'ü anlayıp, onun gibi düşünebilmek. Atatürk, 'Benim bütün umudum gençliktir' diyor. 'Atatürk gibi düşünmek' Norveç'te adeta bir atasözü gibi. Zor durumda kalanlar için adeta ilham kaynağı" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi ile günümüz Türkiye’sinin içinde bulunduğu durumun birbirine benzediğini savunan Cengiz, "Atatürk, öyle bir ortamda ülkenin içinde bulunduğu durumu görmüş ve çok büyük işler başarmıştır. Atatürk, Çok iyi bir gözlemci, çok entelektüel bir kişilik ve çok iyi bir örgütçüdür. Meydanları doldurmak elbette önemli ama örgütlü hareket edemezseniz sonuca ulaşamazsınız. Bize Atatürk bir mucizeymiş gibi anlatılmaya çalışılıyor, Atatürk, bir mucize değildir. Atatürk kendisini çok iyi yetiştirmiş bir dahidir. Eğer Atatürk'ün mucize olduğuna inanırsak, gökten yenisi gelecek diye bekler dururuz. Gençler kendilerine güvensin ve Mustafa Kemal'i anlasın" diye konuştu.