Karaosmanoğlu: Tarımsal kredi borçlarının faizini sileceğiz – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaosmanoğlu: Tarımsal kredi borçlarının faizini sileceğiz

Karaosmanoğlu: Tarımsal kredi borçlarının faizini sileceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Haziran 2018 Çarşamba - 09:32Güncelleme: 6 Haziran 2018 Çarşamba - 09:32
Karaosmanoğlu: Tarımsal kredi borçlarının faizini sileceğiz

CHP Denizli 4. sıra milletvekili adayı Ünal Karaosmanoğlu, çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceklerini söyledi.

CHP milletvekili adayı Ünal Karaosmanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Baklan ve Bekilli ilçeleri ile Hadım ve Kavaklı mahallelerini ziyaret etti. Tarlalarda çalışan çiftçilerin yanına giderek sohbet eden, sıkıntı ve isteklerini dinleyen Karaosmanoğlu, “Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Çiftçilerimiz hem üretirken rahat edecek hem de ürettikleri ürünleri devlet garantisinde satma fırsatı bulacak. Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz” dedi.

Mevsimlik tarım işçilerini de unutmayan Karaosmanoğlu, “Mevsimlik tarım işçilerinin tamamının İŞKUR tarafından kayıt altına alınmasını ve sosyal güvenceye kavuşmasını sağlayacağız. Mevsimlik tarım işçilerini, toplu iş sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu kapsamına alacağız. Aynı işi yapan mevsimlik tarım işçileri arasındaki ücret farklılıklarını gidereceğiz. Mevsimlik tarım işçilerinin ulaşım, barınma ve güvenlik koşullarını iyileştireceğiz. Sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alacağız. Tarım aracılarının meslek odaları tarafından denetlemesini sağlayacağız. Üreten ve ürettiğinin karşılığını alabilen mutlu vatandaşların yaşadığı toplum olma özlemine CHP iktidarı ile kavuşacak” diye konuştu.