Karaca: 2 Temmuz izleri silinmeyecek yaralar açtı – D20Haber
17.04.2024, Çarşamba
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: 2 Temmuz izleri silinmeyecek yaralar...

Karaca: 2 Temmuz izleri silinmeyecek yaralar açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2019 Pazartesi - 15:43Güncelleme: 1 Temmuz 2019 Pazartesi - 15:45
Karaca: 2 Temmuz izleri silinmeyecek yaralar açtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sivas’ta aydınların diri diri yakılarak katledilmesinin toplum belleğinde izi silinmeyecek yaralar açtığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Sivas katliamının 26 yılında yaptığı yazılı açıklamada, “Madımak Oteli’nde 26 yıl önce büyük bir katliamın yaşatıldığı 2 Temmuz, karanlık yüzlerin cumhuriyetimize, aydınlığa, bilime, sanata, özgür düşünceye düşmanlıklarını ortaya çıkardıkları en acı günlerimizden bir” diyerek, şunları kaydetti:

“26 yıl önce bugün, Sivas Madımak’ta ülkemizin 33 aydını katledildi. 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı sadece ülkemizin değil insanlığın tarihine kara bir sayfa olarak yazıldı. Sivas’ta canlarımızı diri diri yakanlar ve yakılmasına göz yumanlar ne acıdır ki hala cezalandırılmadı. Yazar ve düşünürler katledilirken; yüreğimizi dağlayan bu yangını çıkaranlar, insanların diri diri yakılmasına göz yumanlar ödüllendirilip üst düzey görevlere getirildi.

2 Temmuz, toplumsal belleğimizden izleri silinmeyecek derin yaralar açtı. Bu ülkenin, iyiden, doğrudan, hak hukuk ve adaletten yana olmaya, Madımak utancıyla toplumun yüzleşmesine ihtiyacı var.

Toplumsal ayrışma ve kutuplaştırmanın nelere yol açacağını 2 Temmuz 1993’te hep birlikte gördük. Geçmişteki acılarımızdan ders çıkaracağız.

Tüm baskılara, caydırmalara, gücü ve zoru kullanmaya çalışanların girişimlerine rağmen bizler bu ülkeye katkı sağlamaya, aydınlıktan yana tavır almaya, Atatürk Cumhuriyeti’nin ışığında yürümeye, huzur ve barış içerisinde yan yana mücadeleye devam edeceğiz.

Sivas Katliamı’nın sorumlularının bulunup cezalandırılması çağrımızı yineliyorum. Cumhuriyet düşmanlarının sistematik saldırılarının bedelini ödeyen 33 insanımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum.”