Karaca: Rant için değil halk için bütçe – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Rant için değil halk için...

Karaca: Rant için değil halk için bütçe

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Aralık 2018 Perşembe - 12:09Güncelleme: 20 Aralık 2018 Perşembe - 22:04
Karaca: Rant için değil halk için bütçe

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, “Biz, alınan her kararda, harcanacak her kuruşta, yapılacak her yatırımda, adaletli bütçe, hepimiz için bütçe, rant için değil halk için bütçe diyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güzlizar Biçer Karaca, konuşmasına Cumhuriyet’in ilk yıllarında İsmet İnönü’nün hesaplarda ortaya çıkan 1 kuruşluk açığın peşine düşmesine örnek göstererek başladı. “Milletin parasını har vurup harman savuranların hazırladığı bütçe adaletsizlik abidesi. Bırakın 1 kuruşun hesabını sormayı, trilyonları peşkeş çekmenin kitabına uydurulduğu ayarı kaçmış terazi” diye devam eden Karaca’nın, Meclis’teki konuşmasından satır başları şöyle:

“HAKTAN, HUKUKTAN, ADALETTEN KAÇIYORSUNUZ”

“Sayıştay’ın raporlarında, 2017 raporunda ortaya çıkan bu usulsüzlükler için bugüne kadar ne yaptınız? Soruşturma açtınız mı? Ne yaptığınızı ben size söyleyeyim. Siz bu yolsuzlukların hesabını, halkın emeğinin, alın terinin hesabını sormak yerine, gittiniz, bu yolsuzlukları, bu üçkağıdı ortaya koyan Sayıştay’ın yetkililerini görevden aldınız. Hesap vermekten kaçıyorsunuz, denetimden kaçıyorsunuz, cevap vermekten kaçıyorsunuz. Haktan hukuktan, adaletten kaçıyorsunuz.

“ADALETİNİZ NEREDE?”

Bir yanda ayakkabı kutularında dolarlar, yatak odalarında para kasaları olan siyasi yakınlar, diğer yanda borçları için intihar eden vatandaşlar. Bir yanda ‘sıfırlayayım mı babacığım?’ diyen çocuklar, diğer yanda okul pantolonunu alamadığı için babasını kaybeden gözü yaşlı çocuklar. Bir yanda vergi borcu silinen ve vatandaşa küfreden Cengiz Holdingler, bir yanda cebinden icra emri çıkan, yaşamından vazgeçmiş insanlar. Soruyorum: Adaletiniz nerede?

“VİCDANLARINIZI SARAYA REHİN VERMEYİNİZ”

Hiç kimse korkudan konuşamıyor. Doğruları söyleyenler apar topar derdest ediliyor. Tarlalar ekilemez, fabrikaların bacaları tütmez hale gelmiş. Her 100 üniversite öğrencisinden 7’si işsiz. Bu bütçede gençlerin öğrenim kredisine yüzde 4 zam, saraydaki zatın maaşına yüzde 26 zam vicdanlarımızı sızlatıyor. 20 milyondan fazla açlık sınırının altında bir gelir ile yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız varken, sarayın şatafatına, miktarı belli olmayan örtülü ödeneklere milyonlar ayrılan bu bütçe bizim vicdanımızı sızlatıyor. Yetkilerinizi saraya devrettiniz, en azından vicdanlarınızı saraya rehin vermeyiniz.

“SİZ 81 MİLYONUN VEKİLİSİNİZ”

Siz, evet seçilene kadar sarayın milletvekili adayı olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki seçildiğiniz andan itibaren 81 milyonun milletvekilisiniz. Sizler kurşun asker değilsiniz. Bir sonraki seçimi değil, sarayın çıkarlarını değil gelecek nesli düşünerek bu bütçeye hayır deyin. Cesaretiniz yoksa kartvizitlerinizdeki milletvekili unvanını silin saray vekili yazdırın.”