Karaca: PAÜ’de icra takibine uğrayana soruşturma açılıyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: PAÜ’de icra takibine uğrayana soruşturma...

Karaca: PAÜ’de icra takibine uğrayana soruşturma açılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2019 Çarşamba - 08:30Güncelleme: 6 Mart 2019 Çarşamba - 08:30
Karaca: PAÜ’de icra takibine uğrayana soruşturma açılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) icra takibi başlatılan çalışanları hakkında disiplin soruşturması açıldığını öne sürdü. Karaca, “Kriz yüzünden zaten borçlarını ödeyemeyen personele disiplin soruşturması açmak, krizin faturasını çalışanlara kesmektir” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, açıklamasında üniversitelerin akademik olmaktan uzaklaşıp iktidar odağı haline geldiğini ifade etti. Akademik başarılarıyla gündeme gelmesi gereken bir üniversitenin, ekonomik kriz yüzünden borçlarını ödeyemeyen personeline disiplin soruşturması açmasıyla gündeme geldiğini kaydeden Karaca, üniversite personelinin borçlarını ödeyememesinin sebebinin ekonomik kriz olduğunu ve çalışanların üniversite yönetimi tarafından bir kez daha mağdur edildiğini belirtti.

Pamukkale Üniversitesi tarafından borcunu ödeyemeyen personele disiplin soruşturması açılmasını, çalışanlar üzerinde borcunu ödetmek için baskı oluşturulması olarak nitelendiren Karaca, “Üniversitenin görevi; akademik bilgi üretmek, ülkemizin geleceği için aydınlık gençler yetiştirmektir. Üniversiteyi üniversite yapan personeline iktidara iyi görünmek için disiplin soruşturması açmak değildir. Ekonomik kriz yüzünden herkes borç batağında. Güvencesiz çalışanların zaten zor durumda olduğunu biliyorduk. Bu kez kamu güvencesiyle çalışanlara baskı oluşturuluyor. Üniversite kendi personeline bir de işlerini kaybetme korkusu yaşatıyor” ifadelerini kullandı.

Karaca, üniversitenin yeni icra takiplerine de disiplin soruşturması açılacağını belirtmesinin açık açık tehdit olduğunu sözlerine ekledi.