Karaca iğneyle öldürülen köpekle için suç duyurusu yaptı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca iğneyle öldürülen köpekle için suç...

Karaca iğneyle öldürülen köpekle için suç duyurusu yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2019 Perşembe - 15:13Güncelleme: 31 Ocak 2019 Perşembe - 15:13
Karaca iğneyle öldürülen köpekle için suç duyurusu yaptı

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, iğneyle uyutularak 6’sı öldürülen 11 köpeğe yapılan işkence ve kötü muamelenin sorumlularının bulunması için suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam’ın Sırçalık Mahallesi’nde uyuşturucu iğneyle vurulduğu tespit edilen, aralarında yavruların da bulunduğu 6’sı ölümle sonuçlanan 11 köpeğe işkencenin sorumlularının bulunması için Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı.

Kullanılan iğnenin özel izin ile alınabilen uyuşturucu iğne olduğuna dikkat çeken Karaca, 4 Ekim’de TBMM’ye sunduğu yasa teklifiyle “Hayvan Hakları Yasası” çıkarılmasını, somut adımlar atılmasını, caydırıcı yaptırımlar uygulanmasını, hayvanların eşya-mal olarak değil canlı olarak tanımlanmasını, sahipli-sahipsiz hayvan ayrımının ortadan kalkmasını, hayvana şiddetin “kabahat” olarak değil “suç” olarak tanımlanmasını önerdiklerini hatırlattı.

“KÖPEKLERİ ZEHİRLEYENLER BULUNANA DEK TAKİPÇİSİYİM”

Türkiye’nin her bir yanından hayvanlara işkence ile ilgili şikayetler aldıklarını bildiren Karaca, köpeklere yapılanların ve ölümleriyle sonuçlanan bu olayın sorumlularının acilen bulunması gerektiğini dile getirdi. Hayvanları katledenler bulunana kadar bu işin takipçisi olacağını ifade eden Biçer Karaca, kimsenin hayvanlara kötü muamele yapmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

“HAYVANA İŞKENCE SUÇTUR”

Hayvana şiddet olaylarının her geçen gün artmasından ciddi endişe duyduğunu ve hayvanlara şiddeti suç olarak tanımlayan bir yasanın acilen çıkarılması gerektiğini kaydeden Karaca, sözlerine şunları ilave etti:

“Biz hayvana şiddete yaptırımın asgari 2 yıldan başlamasını öneriyoruz. Ancak edinebildiğimiz bilgilere göre, onlar ‘4 ay yeterli’ diyor. Biz ‘her türlü hayvan satışı yasaklansın’ diyoruz, onlar ‘hayvanlar petshopta bulunmasın ama katalogları olsun, yani hayvanlar eşya gibi alınıp satılmaya devam etsin, yeter ki ortalıkta görünmesin’ diyor. Oldu bittiyle getirecekleri hayvanlarla ilgili yasada, en temel haklar yer almalı, geçiştirmelik ve göstermelik hiçbir hazırlığın hayvanları şiddetten, eziyetten, işkenceden ve ölümden korumayacağı çok açık. Hayvana şiddetin önüne geçilmesi için daha fazla geç kalınmamalı.”