Karaca: Güney’deki afetin sorumlusu rant uğruna doğayı katledenler – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Güney’deki afetin sorumlusu rant uğruna...

Karaca: Güney’deki afetin sorumlusu rant uğruna doğayı katledenler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2018 Cuma - 18:40Güncelleme: 25 Mayıs 2018 Cuma - 18:40
Karaca: Güney’deki afetin sorumlusu rant uğruna doğayı katledenler

CHP’nin Doğadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, dün akşam saatlerinde Güney ilçesinde meydana gelen doğal afetin ardından geçmiş olsun mesajı yayınladı. Karaca, “Bu afetin sorumlusu, rant uğruna doğayı talan eden AKP zihniyetidir” dedi.

Güney’de meydana gelen doğal afeti üzülerek izlediklerini belirten CHP’nin Doğadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Güney halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yağmur ve dolunun ilçeye büyük zarar verdiğini belirten Karaca, bölge halkının yaralarının hızla sarılması için yetkilileri göreve çağırdı.

Başlangıçta doğal afet gibi görünen olayın, insan eliyle doğal dengenin bozulmasından kaynaklandığını ifade eden Karaca, “Bunu bir doğal afet olarak göremeyiz. Güney halkının yaşadığı afetin sorumlusu, rant uğruna doğayı talan eden AKP zihniyetidir. Ülkenin dört bir yanında yaşanan sel, dolu felaketleri, bugüne kadar doğanın, ormanların, çevrenin hoyratça yandaşa peşkeş çekilerek, yok edilmesinin sonucu yaşanan iklim değişikliğidir. Daha henüz Mayıs ayında Ağustos sıcaklarını ve doğa felaketlerini yaşıyorsak, bunun tek sorumlusu yeşil dendiğinde sadece doların yeşilini anlayan iktidar zihniyetidir” dedi.

İktidarın doğayı korumak gibi bir kaygılarının hiçbir zaman olmadığın belirten Karaca, “Türkiye’nin dört bir yerinde ortaya koydukları icraatlar, Cennet Türkiye’nin cennet köşelerine soktukları hançerler ortadadır. Onların hiçbir zaman doğa diye, çevre diye bir dertleri olmadı. Onların tek dertleri var, o da ranttır” ifadelerini kullandı.

CHP’nin doğa ve çevre ile ilgili kurtarma reçetelerinin hazır olduğun ifade eden Karaca, “24 Haziran’da Türkiye aydınlık bir geleceğe uyanacak. CHP’nin her alanda olduğu gibi doğa ve çevre konusunda da reçeteleri hazır. Yönetimi devraldığımız gün bu reçeteler ilaca dönüşecek, Türkiye hızlı bir tedavi sürecine girecek. Cumhuriyet Halk Partisi, iklim strateji eylem planı ve ekoloji eylem planıyla yaşanacak bir Türkiye’yi yaratacak” diye konuştu.