Karaca: Esnafımız ve Türkiye kazanacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Esnafımız ve Türkiye kazanacak

Karaca: Esnafımız ve Türkiye kazanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Haziran 2018 Perşembe - 16:12Güncelleme: 21 Haziran 2018 Perşembe - 21:13
Karaca: Esnafımız ve Türkiye kazanacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP iktidarında esnafın ve Türkiye’nin kazanacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli 1. sıra milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca, İstiklal Caddesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İşyerlerine giren, esnafla sohbet eden Karaca, kendisine iletilen istek ve şikayetleri dinledi, CHP’nin programı ile projelerini anlattı.

Esnaf kesiminin yaşadığı sorunların yeterince gündeme taşınamadığını belirten Karaca, “Bu sorunu çözmek için Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Suriyelilere her alanda geniş imkanlar tanındığı gibi ekonomik alanda da kendi vatandaşımızdan, kendi esnafımızdan daha üstün konuma getiriliyorlar. Vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf tutuluyorlar. Bunun önüne geçmek için Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafımız kazancını kira, araç giderleri gibi masraflara harcadığı için cebine para girmiyor. Bunun önüne geçeceğiz. Esnafın kira, araç gideri ve benzeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız” dedi.

ESNAFA KENDİ İŞYERİNE SAHİP OLMA VAADİ

Esnafı kiradan kurtaracak uygulamaların CHP iktidarında hayata geçirileceğinin sözünü veren Karaca, “Esnaf her ay gelirinin bir kısmını kiraya veriyor. Bu duruma bir dur deme vakti geldi. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız. Esnaf geçim sıkıntısı geçiyorsa, çiftçi geçinemiyorsa, emekli geçinemiyorsa, vatandaşın yüzü gülmüyorsa ,yüzünü güldürecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır. O cumhurbaşkanı da Muharrem İnce’dir. Esnafımız kazanacak, Türkiye kazanacak” diye konuştu.