Karaca: Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız

Karaca: Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Haziran 2018 Pazartesi - 14:06Güncelleme: 11 Haziran 2018 Pazartesi - 14:06
Karaca: Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 1. sıra milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca, iktidara geldiklerinde asgari ücretin 2 bin 200 liraya yükselteceklerini ve vergi almayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, seçim gezileri kapsamında tekstil firmalarını ve çalışanlarını ziyaret etti. Çalışanlarla sohbet eden, onların istek ve sorunlarını dinleyen Karaca, “Değerli emekçi kardeşlerim burada çalışıyorsunuz, emek veriyor, alın teri döküyorsunuz ama emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. 1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2 bin 200 TL yapacağız. Tamam, çok yüksek bir rakam değil ama en azından bin 603 liradan daha iyidir. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz. Böylece sizler değerli emekçi kardeşlerimiz rahat bir nefes alacak” dedi.

Kıdem tazminatını koruyacaklarını, işverenin iflası halinde kıdem tazminatı hakkını tüm diğer işçi haklarıyla birlikte öncelikli alacak durumuna getireceklerini, kamuda farklı statüde istihdamdan dolayı yaşanan özlük hakkı kayıplarını gidereceklerini anlatan Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayıt dışı çalışmayla mücadele edeceğiz. Etkin bir iş yeri denetim sistemi kuracak ve kayıt dışı işçi çalıştıranlara ağır yaptırımlar getireceğiz. Ucuz iş gücü olarak görülen yabancı ve göçmen işçilerin kayıt dışı çalıştırılmasına karşı mücadele edeceğiz. Çocuk işçiliğine son vereceğiz. Mesleki eğitimdeki stajyer ve çırakların özlük hakları konusundaki mağduriyetlerini gidereceğiz. Uzun vadeli sigorta kollarında, çıraklık veya staj başlangıç tarihini sigorta başlangıç tarihi olarak esas alacağız. İşçi sağlığı ve güvenliği kurallarına uymayan işverenlere ağır yaptırımlar getireceğiz. Yaşanan iş kazaları ve mesleki hastalıkları dikkate alarak tehlikeli iş kollarını yeniden sınıflandıracağız. Tehlikeli iş kollarında çalışanlar ve fiili hizmet süresi zammından yararlananların emeklilik gün sayılarına getirilen sınırlamaları kaldıracağız. Meslek hastalıklarının tanısı, tedavisi ve önlenmesi için meslek odaları, sendikalar ve üniversitelerle iş birliği içerisinde çalışacağız. İşçi sağlığı ve güvenliğinde sendikalar, meslek odaları ve üniversitelerin katılımıyla özerk, demokratik bir kurumsal yapı oluşturacağız. İşyeri hekimlerini ve iş güvenliği uzmanlarını bu kuruma bağlayacağız. İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlarına tam bir iş güvencesi sağlayacağız. Bu uzmanların işten çıkarılabilmesini, iş müfettişi ve sendika işçi temsilcisinin onayına tabi kılacağız. Sizlerin hakları var ve bizler bu haklardan en iyi şekilde yararlanmanız için elimizden geleni yapacağız.”