İçen, Pamukkale için yola çıkıp dümeni Büyükşehir’e kırdı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. İçen, Pamukkale için yola çıkıp dümeni...

İçen, Pamukkale için yola çıkıp dümeni Büyükşehir’e kırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Kasım 2018 Cumartesi - 17:37Güncelleme: 17 Kasım 2018 Cumartesi - 17:37
İçen, Pamukkale için yola çıkıp dümeni Büyükşehir’e kırdı

Denizli’de tekstilci Yılmaz İçen, CHP’den Pamukkale Belediyesi için aday adaylığı açıklaması yapmayı planlarken, başka bir ismin aday gösterilmesinin ardından hedefini değiştirdi. İçen, Denizli Büyükşehir Belediyesi için CHP İl Başkanlığı’ndaki balkondan aday adaylığını açıkladı.

CHP’den geçtiğimiz günlerde Pamukkale Belediyesi için aday adaylığını açıklamaya hazırlanan Yılmaz İçen, Parti Meclisi tarafından Ahmet Divarcı’nın aday gösterilmesi üzerine rotasını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne çevirdi. “Güneş Denizli’den Doğacak” sloganıyla yola çıkan İçen, CHP İl Binası’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığını açıkladı.

BASIN TOPLANTISINA GEÇ GELDİ

CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından saat 13.00’te yapılacağı duyurulan açıklama 45 dakika gecikmeyle gerçekleşti. Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP’li Milletvekilleri Kazım Arslan ve Teoman Sancar’da katıldı. Sağanak yağış altında açıklamanın yapılması üzerine, alana branda geçilerek kalabalığın ıslanmaması için önlem alınmaya çalışıldı. Bazı partililer şemsiyeleriyle bekleyişini sürdürürken bazıları ise saçak altında yağmurdan korunmaya çalıştı.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ÇALIŞMIŞ

İçen, balkon konuşması öncesi basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Net açıklamalar yapmaktan kaçınan ve kısa cevaplar veren İçen, Pamukkale Belediyesi için aday adaylığı sürecinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, “Büyükşehir için de çalışmam vardı” dedi.

“GÜNEŞ DENİZLİ’DEN DOĞACAK”

CHP’de aday adaylığı sürecinin hala devam ettiğini söyleyen İçen, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde henüz aday adaylığı süreci bitmedi. Daha devam ediyor. Yılmaz İçen’den sonra da yeni adaylarımız gelebilir. Cumhuriyet Halk Partisi güçlü bir partidir. Benden sonra da değerli adaylarımız çıkabilir. Benim Pamukkale Belediyesi için aday adaylığım yanlış anlaşıldı. Pamukkale dünya markasıdır. Biz dünyada ‘Pamukkaleliyiz’ deriz Denizliliyiz demeyiz. Pamukkale’den güneş doğacaktı ama güneş Denizli’den doğacak. Büyükşehir Belediyesi için de çalışmam vardı. Hep vardı” İfadelerini kullandı.

İçen, daha sonra balkondan partililerle seslenerek aday adaylığını duyurdu.