Genç işadamı Varlıker, CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığına aday oldu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Genç işadamı Varlıker, CHP Merkezefendi İlçe...

Genç işadamı Varlıker, CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığına aday oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Kasım 2017 Pazartesi - 18:18Güncelleme: 13 Kasım 2017 Pazartesi - 18:18
Genç işadamı Varlıker, CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığına aday oldu

CHP’nin ilçe kongreleri için geri sayım devam ederken, adaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Adaylığını ilk açıklayan isim genç işadamı tekstilci Tolga Varlıker oldu. Sevgi ve saygıya dayalı bir siyaset için yola çıktığını vurgulayan Varlıker, sloganlarından birisini de “Ekibimizle birlikte CHP’nin güleryüzü olacağız” şeklinde belirledi.

Delege seçimlerini tamamlayan CHP’de ilçe kongreleri süreci yakında başlayacak. Bazı ilçelerde kıran kırana bir parti içi yarış bekleniyor. Bu ilçelerden birisi de Merkezefendi olacak. Sedat Demirci’nin yeniden göreve talip olacağı konuşulurken, genç işadamı Tolga Varlıker, yaptığı temaslar sonucunda adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

“KAVGA DEĞİL GÜLERYÜZ OLACAK”

CHP’ye 2010 yılında üye olan Tolga Varlıker, yaptığı temaslar ve görüşmeler sonrasında Merkezefendi İlçe Başkanlığına adaylıkta karar kıldı. Gençliğin verdiği enerjiyi, bilgi ve birikimini CHP’deki siyasi çalışmalarına aktarmaya hazır olduğunu, bu nedenle siyasete girmeye karar verdiğini dile getiren Varlıker, “Öncelikle şunu vurgulamalıyım, kimsenin adamı değilim, birilerinin adayı olarak yola çıkmıyorum. Hedefimiz kavgasız, gürültüsüz herkesi bir araya getiren ve kucaklayan bir yönetim anlayışıyla CHP’ye hizmet etmek. CHP’nin güleryüzü olmaya talibim. Kavga değil, güleryüz olacak” dedi.

“YERELDEN GENELE İKTİDAR İÇİN ÇALIŞMA”

CHP’nin yerelden başlayıp genel iktidara uzanacak mücadelesine katkıda bulunmak üzere göreve talip olduğunu belirten Varlıker, “Gençlerin siyasette aktif görev alması gerektiğine inanıyorum. Bunun için de yaptığım temaslar ve görüşmeler sonucunda Merkezefendi İlçe Başkanlığına aday oldum. Sevgi ve saygıya dayalı bir siyaset anlayışıyla hareket edeceğiz. Sağlanacak birlik ve bütünlük CHP’ye iktidara giden yolu açacaktır” diye konuştu.

TOLGA VARLIKER KİMDİR?

Varlıker Ailesi’nin 3 çocuğundan biri olan Tolga Varlıker, 1979 doğumlu. Babası Denizli’nin en eski doktorlarından Haluk Varlıker. Annesi Mualla Varlıker ise ev hanımı. Erkek kardeşi Kazım Varlıker inşaat mühendisi, kız kardeşi Elvan tekstil mühendisi.

İlk ve orta öğrenimimi Hacı Halil Bektaş İlkokulu ve Özel Elit Koleji’nde tamamladıktan sonra, 1997 yılında Denizli Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite öğrenimini İzmir’de yapan Varlıker, 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

Varlıker Tekstil Sanayi Ticaret Limitet Şirketi’nde 2003 yılında göreve başladı. Muhasebe müdürlüğü ve pazarlama/ihracat müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2006 yılında kendi şirketi Varlıker Dış Ticaret firmasını kurdu ve aynı yıl kendi şirketiyle ihracata başladı. Şirketini 2017 yılında anonim şirkete dönüştürdü. Halen tekstil ürünleri imalatı ve ihracatı yapıyor.

CHP’ye 2010 yılında üye olan Varlıker, Denizli Cumhuriyet Halk Evi yönetim kurulunda görev aldı. Denizli Sanayi Odası (DSO) Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı ve TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeliği görevlerinde bulundu.

Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası üyesi olan Varlıker, İngilizce ve İtalyanca biliyor. Nilgün Varlıker ile evli olan Tolga Varlıker’in 4,5 yaşında Beril adında kızı var. Varlıker, Denizlihaber.com’da köşe yazıları da yazıyor.