Çocuk istismarına karşı 10 bin imza – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Çocuk istismarına karşı 10 bin imza

Çocuk istismarına karşı 10 bin imza

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Şubat 2018 Cuma - 16:29Güncelleme: 23 Şubat 2018 Cuma - 16:31
Çocuk istismarına karşı 10 bin imza

Denizli CHP İl Kadın Kolları’nca çocuk istismarına karşı düzenlenen kampanyada 10 bine yakın imza toplandı. İmzalar, CHP Milletvekili Melike Basmacı tarafından TBMM Başkanlığına verilecek.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, Candoğan Parkı önünde düzenledikleri imza kampanyasıyla ilgili açıklamasında, standa uğrayan 10 bine yakın Denizlilinin çocuk istismarına karşı tepkisini verdikleri imzayla ortaya koyduğunu söyledi.

Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamanın hükümetin en öncelikli sorumluluğu olması gerektiğini, ancak her gün yeni bir çocuk istismarı haberi geldiğini belirterek, “İktidarın başkanı bugün çıkmış ‘çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir’ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi söylediği başka yaptığı başka olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak sübyan mektepleri ile mevcut iktidar, çocuk istismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir” ifadelerini kullandı.

“SESSİZ KALMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR”

Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmek için “cezaları artırmayı, istismara zemin yaratan ve sebep olan kurumları ortadan kaldırmayı” kriter olarak gördüklerini belirten Başsorgun, “İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur, istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

İKTİDARDAN TALEPLER SIRALANDI

Çocuklar için endişe duyduklarını dile getiren Başsorgun, iktidardan taleplerini ise şöyle sıraladı:

1. Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli.

2. Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz.

3. Çocuk istismarını öven “6 yaşında çocukla evlenilebilir” gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, düzenledikleri kampanyayla toplanan 10 bine yakın imzanın CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından TBMM Başkanlığına ulaştırılacağını sözlerine ekledi.