CHP’den su zammına karşı ortak eylem planı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’den su zammına karşı ortak eylem...

CHP’den su zammına karşı ortak eylem planı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Temmuz 2019 Perşembe - 12:19Güncelleme: 18 Temmuz 2019 Perşembe - 12:20
CHP’den su zammına karşı ortak eylem planı

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nce (DESKİ) içme suyuna yüzde 20 oranında zam yapılmasını sert bir dille eleştirirken, zammın geri çekilmesiyle ilgili gerçekleştirecekleri eylem planını açıkladı. Akbaba, STK’lar ve toplumun her kesimine de zamma karşı çıkma çağrısında bulundu.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, yüzde 20 su zammıyla ilgili Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Türkmenoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Himmet Keysan ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

“Yerleşim alanlarına su taşımak için yen hatlar mı döşenmiştir ki suya zam yapılmıştır?” diye soran Akbaba, sıranın asfalt, park ve bahçeler üzerinden zam yapılmasına mı geldiğinin merak ettiklerini, zamla sağlanacak kaynağın “yüzyılın alt yapısı” olarak sunulan kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının vadesi gelen ödemesinde mi kullanılacağının açıklanmasını istediklerini söyledi.

“İLK İCRAAT ZAM OLDU”

Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan’ın seçimler öncesinde “zam yok” açıklamaları yaptığını kaydeden Akbaba, “Bu söz ne oldu? Yine yalan, dolan oldu. Birçok belediye içme suyu tarifelerini düşürürken, Denizli’de zam yapılmasının izahı yoktur. 258 vizyon projeden bahsedenlerin torbasından zam çıktı. 31 Mart sonrasındaki ilk icraatları zam yapmak oldu” diye konuştu.

EL İLANLARI DAĞITILACAK

Bir soru üzerine su zammıyla ilgili eylem planını açıklayan Akbaba, “Sosyal medya üzerinden topluma çağrılarımız sürecek. El ilanları yaptırım dağıtacağız. Hukuki yollardan zammın geri çekilmesine yönelik girişimlerimiz olacak. Toplumun tüm kesimlerine ve sivil toplum kuruluşlarını da zamma karşı çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.