Denizli listesi kesin gibi… – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Denizli listesi kesin gibi…

Denizli listesi kesin gibi…

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 21 Mayıs 2018 Pazartesi - 10:04Güncelleme: 21 Mayıs 2018 Pazartesi - 10:48
Denizli listesi kesin gibi…

CHP’de Parti Meclisi devam ederken, aralarında Denizli’nin de bulunduğu bazı illerin milletvekili aday listeleri sızdırıldı. O paylaşımların ardından büyük illerde kriz çıktı. İtirazlar yükseldi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu itirazları dikkate alarak, itirazları belli ölçüde gidermeye çalışacağı öğrenildi. Denizli listesine de son bir müdahale yapılmadığında kesin gözüyle bakılıyor.

CHP’de milletvekili aday listelerini belirlemek üzere dün önce MYK toplandı. MYK’da oluşan listeler Parti Meclisi’ne (PM) sunuldu. PM toplantısı sabaha karşı sona erdi. Ancak toplantı devam ederken, aralarında Denizli’nin de bulunduğu bazı illerin milletvekili aday listesi yapılan paylaşımlarla basın sızdırıldı.

DENİZLİ LİSTESİ NASIL SIZDI?

PM toplantısında MYK’dan gelen liste il il ekrana yansıtıldı. Bu sırada ekran görüntüsünü çeken bazı PM üyeleri bunları salon dışındakilerle paylaştı. Bu paylaşımlar da kısa sürede basına ve illere ulaştı. O andan itibaren de birçok ilde kriz boyutuna ulaşan itirazlar yükseldi. Listenin sızmasının ardından Denizli'den de itirazların genel merkeze ulaştığı bildirilirken, ancak bunların ne kadar dikkate alınacağı merakla bekleniyor

SON BİR MÜDAHALE OLMAZSA BU LİSTE KESİN

PM toplantısında ekrana verilen Denizli listesinin ilk sırası beklenildiği gibi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın oldu. İkinci sırada ise milletvekili Kazım Arslan, üçüncü sırada eski il başkanı Teoman Sancar yer alıyor.

Listenin dördüncü sıra emekli tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’na, beşinci sıra İlhan Özcan’a, altıncı sıra Özgür Savaş Bayar’a, yedinci sırasında Şeniz Doğan’a ve sekizinci sırada Bilgehan Burgul’a verildi. Son dakika değişikliği olmazsa saat 17.00’de Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek Denizli listesi böyle olacak.

KARACA’NIN BÜYÜKŞEHİRLERDEN ADAYLIĞI

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın İstanbul veya İzmir’den adaylığı da konuşuldu. Ancak Karaca’nın bu öneriye “Ben Denizli’de siyaset yapıyorum. Denizli dışında bir yerden aday olmak istemiyorum” yanıtını verdiği öğrenildi.

SELEF LİSTEDE, HALEF ÇİZİK YEDİ

Denizli’den milletvekili aday adayı olan halef selef eski il başkanlarından birisi listeye girerken, diğeri çizik yedi. “Yerel seçimde aday olacağım” diyerek 30 Aralık’taki kongrede aday olmayan Teoman Sancar, kendisine listenin seçilebilecek yerinde, üçüncü sırada yer buldu. Dört aylık il başkanlığından sonra istifa edip aday adayı olan halefi Ali Rıza Ertemür ise listeye alınmadı. Buna da Kılıçdaroğlu’nun “Seçimlerde adaylığı düşünenler il, ilçe başkanlığına aday olmasın” mesajına rağmen il başkanı olup kısa sürede bırakmasının yol açtığı ifade ediliyor.