CHP’den “Deprem ve sonrası” konulu panel – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’den “Deprem ve sonrası” konulu panel

CHP’den “Deprem ve sonrası” konulu panel

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2019 Cumartesi - 19:06Güncelleme: 2 Kasım 2019 Cumartesi - 19:06
CHP’den “Deprem ve sonrası” konulu panel

CHP Denizli İl Örgütü, deprem konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla “Bir Tuğla da Sen Koy” sloganıyla “Öncesi, Gerçekleşme Anı, Sonrasıyla Deprem ve Etkisi” konulu panel düzenledi.

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde moderatörlüğünü İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel'in yaptığı panele konuşması olarak AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr Ali Koçak ve Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy katıldı.

İMO Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, konferansın açılışındaki konuşmasında, birbiri ardına açılan fakülteler nedeniyle eğitim kalitesinin düştüğünü ve bunun da inşaat kalitelerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Deprem sonrası hasarın en aza indirilmesi için inşaat mühendislerine önemli görevler düştüğünün altını çizen Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise, siyasilerin deprem için bilimsel çalışmalar ışığında yasal düzenlemeler yapması gerektiğini vurguladı.

Konferansta, deprem kuşağında yer alan Türkiye’nin depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiği vurgulanırken, Mimar ve Mühendis odalarının yetkilerinin azaltıldığı, Türkiye’de çok kolay müteahhitlik faaliyeti gösterilebildiği, Denizli’de kayıtlı müteahhit sayısının ABD’de bulunan toplam müteahhitten daha fazla olduğu da belirtildi.

Bu arada, paneli izleyen Acıpayamlı depremzedeler, kış mevsiminin yaklaşmasına rağmen mart ayındaki depremle ilgili sorunlarının halen çözülmediğini dile getirerek, yetkilileri göreve çağırdı.