Demirci’den Merkezefendi Belediyesi’ne İHA sorusu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Demirci’den Merkezefendi Belediyesi’ne İHA sorusu

Demirci’den Merkezefendi Belediyesi’ne İHA sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2017 Cuma - 13:54Güncelleme: 14 Temmuz 2017 Cuma - 13:54
Demirci’den Merkezefendi Belediyesi’ne İHA sorusu

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Merkezefendi Belediyesi’nin 15 temmuz ile ilgili açtığı sergide bir haber ajansının fotoğraflarına yer verilmesini eleştirdi ve “neden sadece İHA?” sorusunu yöneltti.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, yaptığı açıklamada, Merkezefendi Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı geceye dair fotoğrafların yer aldığı bir sergi açtığını belirterek, şöyle devam etti:

“Sergi açılması ayrı bir konu ama onu da doğru bulmuyorum, çünkü açılan sergi bir sanat dalı adına açılmış değildir. 249 canımızı, yurttaşımızı yitirdiğimiz toplumsal bir travmanın yaşandığı korku ikliminin hakim olduğu gecenin fotoğrafları. Ayrıca 15 Temmuz’un hassasiyetini gösteren Merkezefendi Belediyesi, hepimizin ortak paydası, ortak değeri, ulusal kurtuluş günlerimizin yaşatıldığı milli bayramlarımızda da aynı hassasiyeti göstereceğinden hiç şüphe duymuyorum.

Bu sergide sergilenen fotoğrafların sadece İHA’nın fotoğrafları olmasını da anlamsız, taraflı ve emeğe olan saygısızlık olarak görüyorum. Şayet bu sergi açıldı ise Yerel basın unsurlarının da bu sergide değerlendirilmesi, onların da emeklerinin yansıtılması ve çektiği fotoğrafların sergilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda Merkezefendi Belediyesi’nin açmış olduğu sergide tamamen özel olan İHA’nın fotoğraflarının yanında yerel basın unsurlarının da kullanılmalarını isterdim.”

Sergide reklam yapıldığını da kaydeden Demirci, “Ayrıca İHA’nın whatsapp ihbar hattının da sergide bulunmasının anlamı nedir? Bir taraftan sergi bir taraftan İHA’nın kurumsal reklamımı yapılıyor. Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı varken neden İHA? Bu durum diğer haber ajansları arasında haksızlığa ve emeği değersizleştirmeye sebep olmayacak mıdır? Merkezefendi Belediyesi’ni oluşan bu durumu düzeltmeye, dolaylı olarak emekleri görmezden gelinen Yerel Basını da bu durum karşısında tepki göstermeye emeklerine sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.