CHP’li Varlıker’den Almanya’da hem ticaret hem siyaset – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’li Varlıker’den Almanya’da hem ticaret hem...

CHP’li Varlıker’den Almanya’da hem ticaret hem siyaset

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2018 Perşembe - 14:48Güncelleme: 11 Ocak 2018 Perşembe - 14:48
CHP’li Varlıker’den Almanya’da hem ticaret hem siyaset

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, fuar için gittiği Almanya’da 1 milyon 410 bin Türk seçmenden 641 binin bulunduğu CHP Duisburg Örgütü’nü ziyaret etti. CHP-NRW Başkanı İbrahim Vural ile görüşen Varlıker, kardeş örgütlenme modeli üzerinde durduklarını söyledi.

Tekstil işi dolayısıyla PSI Fuarı için Düsseldorf'ta bulunan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Duisburg’taki CHP-NRW örgütünü ziyaret etti. Düsseldorf, Köln, Dortmund, Duisburg, Essen, Mülheim ve Achen gibİ büyük kentleri içine alan North Rhein Westfalen’in (NRW) Almanya’da en çok Türkün yaşadığı bölge olduğunu, bu ziyarette CHP-NRW örgütünün başkanı İbrahim Vural ve Kadın Kolları Başkanı ile görüştüğünü, kendisine “Türkiye’den ilk defa bir CHP örgütü başkanı bizi ziyaret ediyor” denildiğini belirtti.

Almanya'daki 1 milyon 410 bin Türk seçmenin 541 bininin bu bölgede yaşadığına dikkat çeken Varlıker, bölgenin Türk siyaseti için çok önemli olduğunu, buradan gelen oylar doğrudan milletvekili sayılarını değiştirebildiğini kaydetti.

KARDEŞ ÖRGÜT MODELİ

Vural’ın “1 Kasım seçimlerinde yurt dışı oyları yüzünden CHP Denizli’de 1 milletvekili kaybetmiştir. AKP'ye giden oyların önemli kısmı bizim bölgemizden çıktı. Biz bunu düzeltmek ve bölgemizde CHP'yi daha yukarılara taşımak için çalışıyoruz” dediğini anlatan Varlıker, sözlerine şunları ilave etti:

“Bu sebeple çok titiz çalışmalar yürütüyorlar. Çok disiplinli örgütlenme modeli ile şehirlerde temsilcilikler kurulmuş. Beraber fikir alışverişinde bulunduk. CHP-NRW ile Denizli Merkezefendi İlçe Örgütü, kardeş örgütlenme modeli oluşturabilir mi diye sohbet ettik. En önemli talepleri, yurtdışı, Türkiye'nin ayrı bir iliymiş gibi seçim bölgesi olması. Kendi milletvekilini çıkarmalı. Hesaplarına göre 30 milletvekili çıkarabilecekler. Bunun yarıdan fazlasını Almanya'dan gelen milletvekilleri oluşturacak.

“3. KUŞAK TÜRKLER TÜRKÇE BİLMİYOR”

Almanya'da Türk dili artık unutuluyor ve başkonsolosluklardaki Eğitim Ataşeliği görevini yapmıyor. Onun yerine Din Ataşeliğini hep ön plana çıkartyorlar. Üçüncü kuşak Türkçeyi bilmiyor. İlk iş ebeveynlere düşüyor ama bunu konsolosluk mutlaka desteklemeli. Türk Hükümeti bu konuya önem vermeli. Din ataşeliğine harcanan para, emek ve zamanın yarısı eğitim ataşeliklerine harcansa bu sorun çözülebilir. İşte biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Son olarak şunu söyleyeyim: Almanya'da binalarına kendi parti tabelasını asabilen sadece CHP var. Yani Almanya'da kendi adıyla örgütlenen sadece CHP var. Misal AKP, UETD yani Avrupalı Türk Demokratlar Birliği adı altında örgütleniyor.”