CHP’li Karaca, Aynes’ten para transferini Meclis’e taşıdı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’li Karaca, Aynes’ten para transferini Meclis’e...

CHP’li Karaca, Aynes’ten para transferini Meclis’e taşıdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Aralık 2018 Cumartesi - 13:33Güncelleme: 22 Aralık 2018 Cumartesi - 13:33
CHP’li Karaca, Aynes’ten para transferini Meclis’e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, eski sahipleri tarafından Aynes’ten Gürcistan’a para transferini Meclis’e taşıyıp, “FETÖ ile böyle mi mücadele ediyorsunuz?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Aynes Gıda’dan Gürcistan’a 100 bin dolar transfer edilmek istenmesini ve bunun son anda önlenmesini gündeme getirdi.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Aynes firması yöneticilerinin de içinde bulunduğu 21 kişinin 2016 yılında tutuklandığını anımsatan Karaca, şirkete de kayyum atandığını belirtti. 11 Aralık 2018’de Aynes’in eski yöneticilerine devredildiğini söyleyen Karaca, dava bitmeden şirketin eski sahiplerine iade edilmesini eleştirdi.

Davanın sanıkları arasında yer alan Mehmet Ali Özkan’ın eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı olduğunu ifade eden Karaca, AK Parti’nin FETÖ ile mücadelenin başlangıcı olarak 17-25 Aralık 2014 tarihini gösterdiğini, 2015 yılında Denizli İhracatçılar Birliği’nin ‘İhracatın Yıldızları 2015’ ödülünün Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törende Aynes adına Mehmet Ali Özkan’a verildiğini, bunun bile AK Parti’nin FETÖ ile mücadelesinin inandırıcılığının sorgulanmaya yettiğini söyledi.

Yargılama devam ederken Aynes’in eski sahiplerine devredilmesini “FETÖ ile nasıl bir mücadele” sözleriyle eleştiren Karaca, Aynes’in sahiplerinin 12 Aralık 2018 günü Gürcistan’a 100 bin dolar şirket parasını transfer ederken yakalanmasına dikkat çekti.

“FETÖ ile böyle mi mücadele ediyorsunuz?” sorusunu yönelten Karaca, “Hakkındaki davalar hala devam eden insanlara şirketi devretmek ne anlama geliyor? AKP, FETÖ ile mücadele ediyorum derken asıl olarak ülkemizin cumhuriyetçi, Atatürkçü, aydınlık ve kendisine muhalif olan insanlarıyla mı mücadele ediyor?” diye konuştu.