CHP’den Yıldırım afişlerine itiraz geldi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’den Yıldırım afişlerine itiraz geldi

CHP’den Yıldırım afişlerine itiraz geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Haziran 2019 Perşembe - 16:50Güncelleme: 13 Haziran 2019 Perşembe - 16:51
CHP’den Yıldırım afişlerine itiraz geldi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, kentteki bilboardlara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım afişleri asılmasına itiraz etti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın afişleri, kentteki bazı bilboardlara asıldı. “İstanbul’un sana ihtiyacı var” sloganının yer aldığı bu afişlere CHP Merkezefendi İlçe Örgütü’nden itiraz geldi. İlçe başkanı Tolga Varlıker, Merkezefendi Kaymakamlığına bir dilekçe vererek, bu propagandanın durdurulmasını talep etti. Varlıker’in dilekçesi şöyle:

“Üyelerimizce ilçe başkanlığımıza ibraz olunan ve ekte sunulan fotoğraflardan da görüleceği üzere, 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AKP adayı olan Binali Yıldırım’a ait posterler ve diğer propaganda malzemeleri ilçemiz sınırlarında sergilenmektedir.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ilan ve reklam yoluyla propagandaya ilişkin yasakları düzenleyen ‘İlan ve Reklam Yerleri’ başlıklı 60. Maddesinde, seçime katılan siyasi parti ve bağımsız adayları tanıtıcı poster, parti bayrağı, ilan, pankart veya afiş gibi araçlarla propagandanın yalnızca ilgili adayların seçime katıldıkları seçim çevresi içerisinde yapılabileceği hüküm altına alınmış olup, söz konusu maddede propagandayı yapan yönünden aday ya da vatandaş gibi bir ayrım da bulunmamaktadır.

Bu nedenle kanuna aykırı -ve aynı zamanda seçim suçu olan- propagandanın makamınıza bağlı kolluk kuvvetlerince ivedi olarak durdurulması ile neticeden partimize bilgi verilmesini saygılarımızla talep ederiz.”