CHP’de Denizli için kritik gün – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’de Denizli için kritik gün

CHP’de Denizli için kritik gün

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2018 Çarşamba - 10:37Güncelleme: 8 Ağustos 2018 Çarşamba - 17:55
CHP’de Denizli için kritik gün

CHP’de kritik gün… Olağanüstü kurultay ile ilgili tartışmaların gölgesinde toplacak olan MYK’da “üyeler görevden çekildik” diyerek, Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatacak. Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın durumu da bu toplantı sonrası netleşecek.

Seçimler sonrası olağanüstü kurultay talebi ve imza toplanmasıyla gerilimin had safhaya ulaştığı CHP’de bugün toplanacak MYK ile gerilimi düşürecek kararların alınması bekleniyor. Cumhuriyet’in haberine göre, bunun ilk adımı da MYK’da değişikliğe gidsilmesiyle atılacak.

Toplantıda Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın da aralarında bulunduğu MYK üyeleri, “Genel Başkan’a desteğimiz tamdır” diyerek görevlerinden çekilecekler. Kılıçdaroğlu’nun da bu önerinin ardından MYK’da değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu, kurultaysız MYK değişikliklerinden ilkini 2011 milletvekili seçiminden, ikincisini de 2014 yerel seçimlerinden sonra yapmıştı. Şimdi üçüncüsü için nasıl bir yol izleyeceği siyasi kulislerde merakla bekleniyor.

KARACA KALACAK MI AYRILACAK MI?

MYK toplantısı Denizli açısından da önem taşıyor. Adnan Keskin’den sonra CHP’de Denizli’yi Genel Başkan Yardımcısı olarak temsil eden ikinci isim olan Gülizar Biçer Karaca ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor. Olağanüstü kurultay için 14 delegeden 13’ünün imza vermesi ve CHP’nin 3 milletvekili çıkarmasına rağmen oylarının düşmesi, Karaca’nın elini zayıflatan nedenler olarak gösteriliyor.