CHP’de adaylar üzerinden hesaplaşma mı yaşanıyor? – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’de adaylar üzerinden hesaplaşma mı yaşanıyor?

CHP’de adaylar üzerinden hesaplaşma mı yaşanıyor?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2018 Cuma - 10:43Güncelleme: 23 Kasım 2018 Cuma - 10:43
CHP’de adaylar üzerinden hesaplaşma mı yaşanıyor?

Denizli CHP’de sıkıntılı günler. Önce Çal, ardından Merkezefendi yönetimlerinde yaşanan istifalar, örgüt içindeki rahatsızlığın işaret fişekleri olarak nitelendirilirken, “yaşananlar adaylar üzerinden bir iç hesaplaşma mı yaşanıyor?” sorularını gündeme getirdi.

Denizli CHP’de Çal’daki istifalar konuşulurken, gündeme bu kez Merkezefendi’deki iddialar bomba gibi düştü. Hüsamettin Bozdağ, Ayşe Üge, Neriman Ersoy ve Tülin Kut’un “Merkezefendi İlçe Örgütü, kadın ve gençlik kollarının belediye başkan adayı Şeniz Süzek Doğan’dır” şeklinde bir kararın deftere yazılmasına, ardından bunun bir üst yazıyla genel merkeze ulaştırılmak üzere il başkanlığına sunulmasına tepki göstererek istifa etmeleri aday belirleme sürecinde yaşanan sıkıntıları da ortaya koydu.

VARLIKER-DEMİRCİ ÇEKİŞMESİ Mİ?

Merkezefendi’de dört yönetim kurulu üyesinin istifası, “kongreden kalan Tolga Varlıker-Sedat Demirci çekişmesinin devamı mı?” sorusunu gündeme getirdi. “Adayımız Şeniz Süzek Doğan’dır” kararına karşı olanlar, bunu Sedat Demirci ve onunla birlikte Sabri Yıldız’ın önünü kesme girişimi olarak nitelendiriyor.

VARLIKER, DOĞAN KARARINI SAVUNDU

İstifalar üzerine konuştuğumuz CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, “Yönetimde görüşüldü ve Şeniz Süzek Doğan’ın aday gösterilmesi için 12 üye el kaldırdı. Dört üye de temayül yapılmasını istedi. Ben oy kullanmadım. Alınan kararı da bir yazıyla genel merkeze ulaştırılmak üzere il başkanlığına bildirdik” açıklamasını yaptı.

“İstifa edenler sizin listenizden seçilenler. Diğer aday adaylarını da kırmadan bir uzlaşı içinde çözüm bulunamaz mıydı?” sorumuza Varlıker, “Oylama yaptık böyle bir karar çıktı. İstifa edenlerden bazıları Sedat Demirci yönetiminde de görev almıştı geçmişte. O zaman da sıkıntı yaratmış ve sıyrılmalar olmuş” yanıtını verdi.

ERSOY, ANKARA’DA

İstifalar nedeniyle düşen CHP Çal ilçe yönetiminin başkanı Ergün Ersoy, açıklama yapmaktan kaçınırken Ankara’ya giderek genel merkez yöneticileri ile görüşmeye çalıştığı öğrenildi.