CHP’de 4 ihraçtan 2’si uzaklaştırmaya dönüştü – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’de 4 ihraçtan 2’si uzaklaştırmaya dönüştü

CHP’de 4 ihraçtan 2’si uzaklaştırmaya dönüştü

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2019 Perşembe - 20:36Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe - 22:04
CHP’de 4 ihraçtan 2’si uzaklaştırmaya dönüştü

CHP Bekilli İlçe Örgütünde, 31 Mart yeril seçimleri sonrası verilen dört ihraç ve bir kınama cezasıyla ilgili son karar partinin yüksek disiplin kurulundan çıktı. İki ihraç devam ederken, ikisi uzaklaştırmaya dönüştü. Bir üye hakkındaki kınama cezası da kaldırıldı.

CHP’nin kalesi olarak görülen ilçelerden Bekilli’de 31 Mart yerel seçiminde belediye başkanlığının AK Parti’ye kaptırılmasının ardından disiplin mekanizması çalıştırılmış, eski belediye başkanı Mustafa Başkafa, eski ilçe başkanı Zeki Yıkıcı, yöneticiler Melike Dombaz ve Ali Şahin, CHP İl Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilmişlerdi. İlçe gençlik kolları başkanı Kemal Öztürk’e de kınama cezası verilmişti.

İl disiplin kurulu kararına Başkafa, Yıkıcı ve Öztürk tarafından yapılan itirazlar CHP Yüksek Disiplin Kurulunda görüşüldü. Yazılı savunma yapan Başkafa hakkındaki ihraç kararı iki yıl uzaklaştırmaya, sözlü savunma yapan Yıkıcı hakkındaki karar da bir yıl uzaklaştırmaya dönüştü. Yine sözlü savunma yapan gençlik kolları başkanı Öztürk hakkındaki kınama cezası da uyarıya dönüştü.

Eski yöneticiler Melike Dombaz ve Ali Şahin, kararla ilgili herhangi bir itirazda bulunmadıkları için haklarında verilen ihraç kararı devam ediyor.

ÖZTÜRK’ÜN AÇIKLAMASI

Bu kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kemal Öztürk, “Yaşadığım disiplin sürecinde kınama cezasının haksız bir şekilde verildiğini düşündüğüm için Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kuruluna itiraz hakkımı kullanmıştım ve itirazım kabul edilmişti. 9 Eylül'de yaptığım savunma sonrasında Yüksek Disiplin Kurulu verdiği karar ile cezamı düşürmüştür. Öncelikle Yüksek Disiplin Kuruluna verdikleri adil karardan dolayı teşekkür ederim. Bu sürecin kongrelere dahil olmamı engellemek adına yapıldığını daha önce beyan etmiştim. Ve ben buradayım. Her zaman üyesi olmaktan onur duyduğum, emek vermekten ve hizmet etmekten yorulmadığım, inadına değil inançla savunduğum Cumhuriyet Halk Partisindeyim” ifadelerine yer verdi.