CHP Parti Meclisi Buldan’da başkanı değil, eski yardımcısını aday gösterdi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Parti Meclisi Buldan’da başkanı değil,...

CHP Parti Meclisi Buldan’da başkanı değil, eski yardımcısını aday gösterdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Aralık 2018 Perşembe - 19:00Güncelleme: 6 Aralık 2018 Perşembe - 19:01
CHP Parti Meclisi Buldan’da başkanı değil, eski yardımcısını aday gösterdi

CHP’de kimin aday gösterileceğinin merak edildiği Buldan’da Parti Meclisi’nden karar çıktı. Parti Meclisi, mevcut başkan Mustafa Gülbay’ı değil, bir dönem başkan yardımcılığı yapan ve Gülbay tarafından şık olmayan bir yöntemle görevinden alınan Büyükşehir ve Buldan Belediye Meclisi Üyesi Hikmet Şenözen’i aday gösterdi.

CHP il ve ilçe örgütleri ile partililerin ismi üzerinde ittifak ettiği Mustafa Gülbay, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı olarak seçime girdi. 1977 seçimlerinden sonra sandıktan kazanan parti olarak çıktı CHP. Gülbay da 37 yıl aradan Cevat Buldanlıoğlu’ndan sonra CHP’den belediye başkanı seçilen isim oldu.

Ancak, Gülbay kısa sürede görüş ayrılıkları yaşamaya başladı. Bunun kamuoyuna ilk yansıması da Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Hikmet Şenözen’in görevden alınması oldu. Şenözen, bir sabah mesaiye geldiğinde bir memur tarafından iletilen yazıyla görevden alındığını öğrendi.

ŞENÖZEN, “2. ABDÜLHAMİT GİBİ DAVRANIYOR” DEMİŞTİ

1.7.2014’de başkan yardımcılığına atanan ve 11.7.2016’da görevden alınan Şenözen, o zaman “Görevden alındığımdan ne milletvekillerinin, ne meclis üyelerinin, ne de parti yönetiminin haberi yok. Bu Başkan’ın kişisel kararı. Zaten Başkan herkese danışır, kendi bildiğini yapar. 2. Abdülhamit gibi davranmaya devam ediyor” demişti.

BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTILARINA KATILMIYORDU

Gülbay, yaşanan sorunlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine uzun zamandır katılmıyordu. Buldan’ı Büyükşehir Meclis toplantılarında diğer üye Hikmet Şenözen temsil etti.