CHP Pamukkale Kongresi’ne itiraz reddedildi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Pamukkale Kongresi’ne itiraz reddedildi

CHP Pamukkale Kongresi’ne itiraz reddedildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Aralık 2017 Cuma - 09:43Güncelleme: 8 Aralık 2017 Cuma - 09:43
CHP Pamukkale Kongresi’ne itiraz reddedildi

CHP’nin 25 Kasım’da yapılan Pamukkale İlçe Kongresi’ne yapılan itirazı, İlçe Seçim Kurulu’ndan sonra İl Seçim Kurulu da YSK’ya sorarak reddetti.

CHP Pamukkale İlçe Kongresi ile ilgili itiraz sonuçlandı. 25 Kasım’da gerçekleştirilen kongrenin yasal süreden önce yapıldığı iddiasıyla bazı partililerin iptal için yaptığı itiraz karara bağlandı. Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun itirazı reddetmesinin ardından, bu kez İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi verilmişti. İl Seçim Kurulu da konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) görüş sormuştu.

Konuyla ilgili YSK’dan beklenen görüş geldi. Tüzükte kongreyle ilgili belirtilen süreye uyulmamasının tam kanunsuzluk olarak kabul edilemeyeceğini belirten YSK’nın bu görüşüne uyan İl Seçim Kurulu, kongreyi yasal olarak kabul etti ve onayladı.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, konuyla ilgili olarak “Biz genel merkezin verdiği takvime uyduk. Sonucun böyle olacağını bekliyorduk. Ama yine de bir hukuki süreç yaşanmış oldu. YSK’nın verdiği karar kesin” dedi.