CHP Merkezefendi’de Doğan’ın ismi Kılıçdaroğlu’nun masasında – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Merkezefendi’de Doğan’ın ismi Kılıçdaroğlu’nun masasında

CHP Merkezefendi’de Doğan’ın ismi Kılıçdaroğlu’nun masasında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Kasım 2018 Perşembe - 15:51Güncelleme: 22 Kasım 2018 Perşembe - 15:58
CHP Merkezefendi’de Doğan’ın ismi Kılıçdaroğlu’nun masasında

CHP Merkezefendi’de ilçe örgüt “Adayımız Şeniz Süzek Doğan” dedi, il başkanı Mahir Akbaba da bu öneriyi bir üst yazıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu. Bu gelişmenin ardından gözler, cumartesi günü yapılacak 300 aday açıklamasına çevrildi.

CHP’de bir taraftan belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda eğilim yoklaması ve anket çalışması sıkça dile getirilirken, diğer taraftan aday adayları arasında bir isim örgüt tarafından genel merkeze sunuluyor. Merkezefendi bu sürecin yaşandığı ilçelerden oldu.

OYLAMA YAPILDI

CHP Merkezefendi İlçe Yönetim Kurulu toplantısında “aday” oylaması yapıldı. İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in oy kullanmazken, 12 üye “Şeniz Süzek Doğan adayımız olsun” dedi. Dört üye de eğilim yoklaması yapılmasını istedi.

KARAR YAZIYLA İL BAŞKANLIĞINA BİLDİRİLDİ

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, ilçe gençlik ve kadın kollarının da Şeniz Süzek Doğan’dan yana görüş bildirdiğini söyleyerek, “Oylama sonucunu ve bu konudaki görüşü bir yazıyla il başkanlığına bildirdik. İl başkanımız da bunu genel merkeze sunmuştur. İlçe başkanı olarak adayımızın eğilim yoklamasıyla belirlenmesinden yanayım. Bunun olmaması durumunda Şeniz Süzek Doğan’ın adaylığına sıcak bakıyorum” dedi.

AKBABA, YAZIYI KILIÇDAROĞLU’NA VERDİ

Konuyla ilgili konuştuğumuz CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ise, “İlçe yönetimi, ilçe kadın ve gençlik kolları Şeniz Süzek Doğan’ın ismini uygun görmüş. Bir yazıyla bildirdiler. Biz de bir üst yazıyla bunu Sayın Kılıçdaroğlu’na takdim ettik” açıklamasını yaptı.

GÖZLER CUMARTESİYE ÇEVRİLDİ

Öte yandan 24 Kasım cumartesi günü Parti Meclisi’nden sonra 300 dolayında daha belediye başkan adayının ismi açıklanacak. CHP İl Başkanı Akbaba, o açıklamada Denizli’den de isimlerin yer almasını beklediklerini, ancak kaç aday açıklanacağını bilmediğini söyledi.