CHP Denizli Merkezefendi’de sandık ‘Doğan’ dedi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Denizli Merkezefendi’de sandık ‘Doğan’ dedi

CHP Denizli Merkezefendi’de sandık ‘Doğan’ dedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Aralık 2018 Pazar - 18:29Güncelleme: 23 Aralık 2018 Pazar - 19:40
CHP Denizli Merkezefendi’de sandık ‘Doğan’ dedi

CHP Merkezefendi’de, belediye başkan adayını belirlemek üzere parti üyelerinin katılımıyla eğilim yoklaması yapıldı. Üç aday adayının katıldığı eğilim yoklamasının sandık sonucu Şeniz Süzek Doğan’ı işaret etti. Doğan, 919 oyla birinci oldu ve en yakın rakibine 398 oy fark attı.

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayını belirlemek üzere düzenlenen eğilim yoklaması Adalet Mahallesi’ndeki Bera Place Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Oylamada gözlemci olarak Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin görev aldı.

Eğilim yoklamasında aday adayları Sedat Demirci, Şeniz Süzek Doğan ve Sabri Yıldız yarıştı. Demirci, Süzek ve Yıldız, oy kullanmaya gelen üyeleri salonun girişinde karşıladı, kendilerini tanıtıp destek istedi.

KATILIM YÜZDE 42'DE KALDI

Oylamaya kayıtlı 3 bin 920 üyeden 1667’si katıldı. Katılım oranı yüzde 42.85'de kalırken, geçerli bin 667 oyun 919'unu alan Şeniz Süzek Doğan, sandıktan birinci çıktı. Diğer aday adayları Sedat Demirci 521 oy, Sabri Yıldız 227 oy aldı. 13 oy da geçersiz sayıldı

Eğilim yoklaması bir tutanakla kayıt altına alınırken, Şeniz Süzek Doğan’ın ismi CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı olarak genel merkeze bildirildi. Şimdi gözler, genel merkezin eğilim yoklaması sonucuyla ilgili vereceği karara çevrildi.

AKBABA: AKSİ BİR SONUÇ BEKLEMİYORUZ

Eğilim yoklaması ile ilgili görüşünü aldığımız CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, “Sandıktan çıkan isim örgütün adayıdır. Genel merkezin de bu karara uymasını bekliyoruz. Ankara ziyaretimizde de eğilim yoklaması isterken çıkacak sonuca bağlı kalınması gerektiğini iletmiştik” dedi.

VARLIKER: DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker de eğilim yoklamasını örgütün istediğini, bu isteğinde genel merkez tarafından yerine getirildiğini belirterek, “Bugün burada demokrasi şöleni yaşadık” değerlendirmesini yaptı.