Akbaba: Sibel Ünli insanlığımızı sorgulattı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Sibel Ünli insanlığımızı sorgulattı

Akbaba: Sibel Ünli insanlığımızı sorgulattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2020 Salı - 11:29Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı - 11:29
Akbaba: Sibel Ünli insanlığımızı sorgulattı

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, maddi olanaksızlıklar nedeniyle yaşamına son veren üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin herkese insalığı acı ve sarsıcı şekildi sorgulattığını belirtti.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, konuyla ilgili açıklamasında, yaşamaya değer bir hayatı olmadığını düşünen milyonların bulunduğunu kaydederek, “İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli, ‘Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var, gidecek bir yerim yok, yaşamaya değer bir hayatım da’ diyerek yaşamına son verirken, bizlere de insanlığımızı çok acı ve sarsıcı bir şekilde sorgulattı” ifadelerini kullandı..

“Hem çalışıp hem okuyan ve bir süredir iş arayan gencecik bir kızımızın yemekhane, yurt, servis, okul, iş arasında sıkışıp kaldığı; çareyi geleceksiz olduğu için hayatına son vermekte bulduğu kahrolası kirli bir düzenle karşı karşıyayız” diyen Akbaba, sözlerine şunları ilave etti:

“Bu düzene karşı orta yaşlısıyla, emeklisiyle, annesiyle, yavrusuyla, emekçisiyle, eyt'lisiyle hepimiz bir hayat mücadelesi veriyoruz. Gereksiz, lüzumsuz işlerle uğraşmaktansa, öncelikle gençlerimizi aydınlık yarınlara nasıl götürmeliyiz ve onlara nasıl umut olmalıyız mücadelesini vermeliyiz. Buna odaklanmalıyız. Aksi takdirde özür dilemek zorunda kalacağımız, içimizi yakacak, boğazımızı düğümleyecek, insanlığımızdan utandıracak dahası olacak.

Eğer ülkenin gücü yazlık saraylara, kışlık saraylara, uçan saraylara, yüzen saraylara yetiyor da gencecik bir kızın yaşama tutunmasına yetemiyorsa bu bir intihar değil malesef cinayettir. Öyleyse bizler, Sibel'leri yaşatmanın yolunu aramalıyız.”