Akbaba: Orantısız güç, orantısız zekaya her zaman kaybedecektir – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Orantısız güç, orantısız zekaya her...

Akbaba: Orantısız güç, orantısız zekaya her zaman kaybedecektir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2019 Salı - 14:25Güncelleme: 9 Temmuz 2019 Salı - 14:25
Akbaba: Orantısız güç, orantısız zekaya her zaman kaybedecektir

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kampüsü’nde ağaç kesimine karşı çıkanlara polis müdahalesini eleştirdi. Akbaba, “Orantısız güç, orantısız zekaya her zaman kaybedecektir” açıklamasını yaptı.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, ODTÜ'de dün yaşanan olaylarla ilgili açıklamasında, “ODTÜ Kampüsü içinde yine doğa tahribatı var. Bu kez de kavaklık olarak bilinen doğal yaşam alanında betonlaşma çabası var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ya da İl Müdürlüğü tarafından ruhsat almadan inşaat başlatmak istendiği iddiası var. Ortada bir hukuksuzluk var. Öğrencilerin doğaya duydukları hassasiyeti dile getirmeleri var ve, Öğrencileri dağıtma amacıyla gerçekleşen, gerçekleştirilen orantısız güç var” ifadelerini kullandı.

“Şiddete rağmen, kesimin durdurularak ağaçların korunması ve inşaat alanının mühürlenmesi için öğrencilerin nöbeti günlerdir devam ediyor” diyen Akbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nöbette, öğrencilerin zarar görmemesi ve doğanın korunması adına, ruhsatsız inşaat hukuksuzluğuna karşı öğrencilerin yanında, akademisyenler, Çankaya Belediyesi yetkilileri ve milletvekilleri de yer alarak, destek oluyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Hakları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekilimiz Gülizar Biçer Karaca'da nöbete destek için öğrencilerin yanındayken güvenlik güçlerinin biber gazı ile müdahalesine maruz kaldı.

Eğer deniliyorsa ki: Ruhsat almaksızın, kaçak bir inşaatı zor yoluyla başlatırız, hatırlatmakta fayda var; bir Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi vardır, iki ODTÜ'de mimar yetişir, mühendis yetişir, üç bu ülkede hukuksuzluğa ve zorbalığa karşı onurlu bir duruş sergilenir.

İşte bu nedenle, ODTÜ öğrencilerine karşı rektörlük izniyle yapılan müdahalenin izahı da, kabulü de olamaz. Tek bir ağaç kesilmeden, hiçbir öğrenci şiddete uğramadan akıl yoluyla çözülebilecek bir konu maalesef bizlere yakışmadı.

Öğrencileri, akademisyenleri, yetkilileri ve milletvekillerini şiddetin hedefine yerleştiren zihniyeti, keyfiyeti ve yapılan müdahaleyi kınıyorum. Zorba gücün yerini akıl alamasa da; orantısız güç, orantısız zekaya her zaman kaybedecektir.

Kazanan insanlık onuru, saygı ve yemyeşil bir doğa oluncaya kadar, haksızlığı, hukuksuzluğu, adaletsizliği yeninceye kadar mücadelemiz sürecektir.”