Akbaba: Madımak tüm insanlığa mezar olmuştur – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Madımak tüm insanlığa mezar...

Akbaba: Madımak tüm insanlığa mezar olmuştur

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Temmuz 2019 Salı - 07:48Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Salı - 07:49
Akbaba:  Madımak tüm insanlığa mezar olmuştur

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, aydınların yakılarak can verdiği Madımak Oteli’nin tüm insanlığa mezar olduğunu belirtti.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Sivas’taki Madımak Oteli katlıamının 26’ncı yılında yaptığı açıklamada, “2 Temmuz 1993… Sivas, Madımak Oteli ne yazarlara ne şairlere ne de can verenlere değil, tüm insanlığa mezar olmuştur. O gün ruhunu teslim eden 35 canın en görmüş geçirmişi 66 yaşındaki Asım Bezirci, en hayat dolu masumu ise 12 yaşındaki Koray Kaya'ydı” ifadelerini kullandı.

Açılan davaların, temyizlerin, müdahil avukatların taleplerinin yıllarca devam ettiğini belirten Akbaba, “Sivas Katliamı Davası, 20 yılın ardından zaman aşımı gerekçesiyle kapatıldı. Aralarında katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve partiler, ‘insanlık suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını’ talep etti. Ancak talepleri bir karşılık bulmadı. Bu olayın arkasındaki azmettiricilerin bulunmamış olması ve hiçbir zanlı hakkında gerekli aramanın yapılmamış oluşu bizi sadece olaydan sonra yakalanan insanlarla sınırlı bir davanın peşinde bıraktı. Bugün bu olayı yaratanlar bulunabilmiş değildir. Bu olayı yönlendirenler, tahrik edenler bulunmuş değildir. Bu nedenle tamamlanmamış bir dava ile karşı karşıyayız” dedi.

Akbaba, Sivas Katliamı’nın Cumhuriyete, demokrasiye, özgür düşünceye ve en önemlisi insanın yaşama hakkına bir saldırı olduğunu sözlerine ekledi.