Akbaba: İktidar, Türkiye’yi savaşa sokmamanın planlarını yapmalı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: İktidar, Türkiye’yi savaşa sokmamanın planlarını...

Akbaba: İktidar, Türkiye’yi savaşa sokmamanın planlarını yapmalı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ocak 2020 Cumartesi - 10:48Güncelleme: 4 Ocak 2020 Cumartesi - 10:49
Akbaba: İktidar, Türkiye’yi savaşa sokmamanın planlarını yapmalı

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, mecliste kabul edilen tezkere ile birlikte, Libya'ya asker gönderilmesi ile ilgili tüm yetkinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğini belirterek, iktidarın Libya’ya asker göndermek yerine Türkiye’yi bölgede çıkabilecek savaşa sokmamanın planlarını yapmaya davet etti.

AKP iktidarı boyunca Türkiye'nin dış politikada sürekli mevziler kaybettiğini iddia eden Mahir Akbaba, "Komşularla sıfır sorun diye yola çıktılar, sorunsuz komşumuz kalmadı. Şam'da namaz kılacaklarını söyleyip Suriye bataklığına girdiler, bir türlü o bataklıktan çıkamadık. 'NATO'nun Libya'da ne işi var' dediler, Libya'ya yapılan NATO operasyonuna üslerimizi açtılar. Şimdi Libya'ya asker göndermek için tezkereyi TBMM'den geçirdiler. Orada nasıl bir bataklığa gireceğimizi yaşayıp göreceğiz" dedi.

CHP olarak tezkereye hayır oyu verdiklerini hatırlatan Akbaba, "Atatürk'ün de söylediği gibi eğer vatan savunması için şart değilse her savaş bir cinayettir. Suriye'de yaşanan iç savaşa taraf olduk sonuç ortada. Şimdi Libya'da ki savaşa taraf oluyoruz. Kendi çocuklarını askere göndermeyenler, vatandaşların çocuklarını ateşe atmak için 'evet' dediler. Doğu Akdeniz konusu elbette önemli ama AKP iktidara geldiği günden bu güne Doğu Akdeniz'de mevzi kaybettik. Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi saf dışı bırakmak için hazırlanan 'Annan Planı'na 'evet' diyen AKP, Güney Kıbrıs'ın AB'ye girmesine göz yuman AKP şimdi de  ihvancıları korumak için kınalı kuzularımızı Libya'ya gönderecek" diye konuştu.

ABD'nin İranlı bir generale düzenlediği suikast nedeniyle Ortadoğu'na bir kez daha savaş tamtamlarının çalınmaya başladığına dikkat çeken Akbaba, "İktidar, Libya'ya asker göndermek yerine, bölgemizde çıkması muhtemel savaşa Türkiye'yi nasıl sokmayacağının planlarını yapmalıdır. Türkiye'nin Mehdi bekleyen askeri danışmana değil, Türkiye'yi 2. Dünya savaşına sokmamayı başaran İsmet İnönü dehasına ihtiyacı var. Acil olarak CHP iktidarına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.