Akbaba: Madımak Oteli tüm insanlığa mezar olmuştur – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Madımak Oteli tüm insanlığa mezar...

Akbaba: Madımak Oteli tüm insanlığa mezar olmuştur

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2018 Pazar - 21:22Güncelleme: 1 Temmuz 2018 Pazar - 21:23
Akbaba: Madımak Oteli tüm insanlığa mezar olmuştur

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Sivas’ta 25 yıl önce ateşe verilen Madımak Oteli’nin insanlığa mezar olduğunu, yürekleri hala yandığını belirtti.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, kara bir leke olan Sivas Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “2 Temmuz 1993… Sivas, Madımak Oteli, ne yazarlara ne şairlere ne de can verenlere değil tüm insanlığa mezar olmuştur. O gün ruhunu teslim eden 35 canın en yaşlısı 66 yaşındaki Asım Bezirci, en genci ise 12 yaşındaki Koray Kaya'ydı”diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Süren davalar, temyizler, müdahil avukatların talepleri yıllarca devam etti. Sivas Katliamı Davası, 20 yılın ardından zaman aşımı gerekçesiyle kapatıldı. Aralarında katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve partiler 'insanlık suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını' talep etti, ancak talepleri bir karşılık bulmadı. Bu olayın arkasındaki örgütlerin bulunmamış olması ve hiçbir zanlı hakkında gerekli aramanın yapılmamış oluşu bizi sadece olaydan sonra yakalanan insanlarla sınırlı bir davanın peşinde bıraktı. Bugün bu olayı yaratan örgütler bulunabilmiş değildir. Bu olayı yönlendirenler, tahrik edenler bulunmuş değildir. Bu nedenle tamamlanmamış bir dava ile karşı karşıyayız. Sivas Katliamı; Cumhuriyete, demokrasiye, özgür düşünceye ve en önemlisi insanın yaşama hakkına bir saldırıydı. Yüreklerimiz hala yangın yeri.”