CHP Büyükşehir adayını 6 Aralık’ta açıklayacak mı? – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Büyükşehir adayını 6 Aralık’ta açıklayacak...

CHP Büyükşehir adayını 6 Aralık’ta açıklayacak mı?

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 2 Aralık 2018 Pazar - 15:06Güncelleme: 2 Aralık 2018 Pazar - 18:50
CHP Büyükşehir adayını 6 Aralık’ta açıklayacak mı?

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Şimdi gözler CHP’ye çevrildi. Sosyal demokrat kitle, 6 Aralık Perşembe günü yapılacak Parti Meclisi toplantısını merakla bekliyor. Peki, o gün Denizli ile ilgili nasıl bir açıklama olacak? D20haber, bu soruyu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya sordu. Karaca da sorumuza net bir yanıt verdi.

AK Parti, 31 Mart 2019’daki yerel seçimde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı yeniden aday gösterdi. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP de adayının Mimar Leman Deda Kalkan olduğunu açıkladı. Bu açıklamaların ardından doğal olarak gözler Millet İttifakı’nı oluşturan partilerden CHP ve İYİ Parti’ye çevrildi.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRECİN BİR PARÇASI

İki partinin de henüz Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklamaması, devam eden ittifak görüşmelerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu konuda hesap yapanlar, CHP ve İYİ Parti’nin genel seçimde aldıkları toplam 300 bin oydan yola çıkıyor.

6 ARALIK’TA DENİZLİ VAR MI?

Diğer yandan CHP Parti Meclisi 6 Aralık Perşembe günü toplanacak. Bu toplantıda 300’e yakın yerde adaylar açıklanacak. Peki, bu açıklamanın içindeki 300 yerden birisi de Denizli Büyükşehir Belediyesi olacak mı?

Kamuoynun yanıtını merakla beklediği bu soruyu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya sorduk. Karaca, “Denizli’den 2-3 ilçenin daha başkan adayları açıklanabilir. İl Başkanımızın genel merkeze sunduğu ilçeler var. Denizli Büyükşehir ise açıklanmayacak. Büyük ihtimalle de adayın açıklanması aralık sonunu bulur” diye konuştu.

ADAY PROFİLİ BELİRLEME ÇALIŞMASI

Karaca, bunun nedenlerini de “Biliyorsunuz İYİ Parti ile devam eden ittifak görüşmeleri var. Ayrıca profesyonel bir ekip sahada aday profili belirleme çalışması yapıyor. Bu çalışmanın sonunda genel merkeze bir rapor sunulacak. Ayrıca milletvekili heyetinin temasları, Denizli milletvekillerinin ve örgütlerin görüşleri var. Bunların hepsi değerlendirildikten sonra bir karar verilecek” sözleriyle açıkladı.

AKBABA: AÇIKLANAN İLÇELER OLABİLİR

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba da ilçeleri bir raporla genel merkeze sunduklarını, ayrıca örgüt görüşü ve anket çalışmalarının da aday belirleme kriterleri arasında bulunduğunu, Parti Meclisi toplantısı öncesinde telefonla veya yüz yüze görüşmeyle son durumu aktaracağını, 6 Aralık’ta birkaç ilçe adayının açıklanabileceğini belirtti.

5 İLÇENİN ADAYLARI AÇIKLANMIŞTI

CHP daha önce Pamukkale’de Ahmet Divarcı’nın, Acıpayam’da Alim Arslan’ın, Çivril’de Ömer Köseoğlu’nun, Serinhisar’da Hüseyin Gemi’nin ve Güney’de Mustafa Urtekin’in adaylıklarını açıklamıştı.