Başsorgun: Müftülere nikah yetkisi kutuplaşmayı artırır – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Başsorgun: Müftülere nikah yetkisi kutuplaşmayı artırır

Başsorgun: Müftülere nikah yetkisi kutuplaşmayı artırır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2017 Pazartesi - 16:56Güncelleme: 9 Ekim 2017 Pazartesi - 16:56
Başsorgun: Müftülere nikah yetkisi kutuplaşmayı artırır

CHP Denizli İl Kadın Kolu Başkanı Sündüs Başsorgun, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesinin toplumda kutuplaşmayı daha da arttıracağını belirtti.

CHP Denizli İl Kadın Kolu Başkanı Sündüs Başsorgun, yaptığı açıklamada, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısının tartışmalar arasında alt komisyondan geçtiğini anımsatarak, müftülere tanınacak nikah kıyma yetkisi ile hukuk devleti olma, kanun önünde eşitlik, devrim yasalarının değiştirilmemesi ve laikliği koruma ilkelerinin ihlal edildiğini vurguladı.

Söz konusu tasarının kabulüyle ‘anayasa suçu’ işlendiğini savunan Başsorgun, “Cumhuriyet bir hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk vardır ve kadınların özgürlüğü, eşitliği, birey olmaları cumhuriyetle teminat altına alınmıştır. Bu durumda biz Cumhuriyet kadınları, hukuku savunarak, anayasayı savunarak, devrim yasalarını ve Mustafa Kemal Atatürk’ü savunarak yollarına devam edecektir. Ülkemize getirilmek istenen ‘İslam devleti olma’ dayatmasına karşı, kadın yurttaş kimliğimiz ile mücadelemizi asıl iş olarak önümüze koyacağız” dedi.

CHP’li kadınlar olarak meclis komisyonundan geçen tasarının kabul edilemez olduğunu her yerde haykıracaklarını ifade eden Başsorgun, “Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi toplumda yaratılmak istenen kutuplaşmayı daha da arttıracaktır. Toplumsal yaşamda nikahını belediyede veya müftülükte kıyanlar olmak üzere yeni bir ayrımcılık çıkacaktır. Oysa resmi nikah yurttaş olmanın, kanun önünde eşit olmanın teminatıdır” diye konuştu.