Basmacı: Mücadeleye devam edeceğiz – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Basmacı: Mücadeleye devam edeceğiz

Basmacı: Mücadeleye devam edeceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2017 Çarşamba - 15:23Güncelleme: 19 Nisan 2017 Çarşamba - 15:23
Basmacı: Mücadeleye devam edeceğiz

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, anayasa değişikliğinde evet çıkmasını Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararının sağladığını savunarak, ancak vazgeçmeyeceklerini, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, referandum sonrasında yaptığı ilk değerlendirmede, Denizli halkına teşekkür etti. Basmacı, Denizlililerin boş beklentiler yerine cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkma anlamımda yine önemli bir duruş sergilediğini, 2010 ve 2014' te olduğu gibi tarihi bir adım attığını, bu duruşun yıllar sonra bile onur ve gurur ile anılacağını kaydetti.

YSK’nın oy verme işlemi devam ederken aldığı kararın tartışmaları beraberinde getirdiğini vurgulayan Basmacı, “YSK çok tartışılan bir karara imza atarak referandum sonuçlarını doğrudan doğruya etkilemiştir. Herkes bu panik havasında alınan kararın altında hayır korkusunun yattığını biliyor. Oy verme işlemi devam ederken alınan kararın başka izahı olamaz. Ama korkunun ecele faydası yok. Vatandaşlarımız her şeyi gördü. Hukuksal ve alanda mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Bizler hayır oyu veren yurttaşların oylarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

DENİZLİ VERİYOR ALAMIYOR

Denizli'nin yıllardır devlete verdiğinin karşılığını alamadığını kaydeden Basmacı, “Denizli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dönemlerinde de başta olmak üzere devlete verdiğinin karşılığını alamamıştır. Kamu yatırımları almakta 81 ilden 79 sırada yer alan Denizli, vergi ödemekte ise ilk 10 İl arasında yerini alarak yine devletinin ve milletinin yanımda yer almaya devam etmiştir" diye konuştu.