Arslan: Yargıya, kışlaya, camiye siyaset sokacaklar – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Arslan: Yargıya, kışlaya, camiye siyaset sokacaklar

Arslan: Yargıya, kışlaya, camiye siyaset sokacaklar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2017 Salı - 12:48Güncelleme: 11 Nisan 2017 Salı - 12:48
Arslan: Yargıya, kışlaya, camiye siyaset sokacaklar

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, anayasada yapılmak istenen değişiklikle iktidar partisinin yargıya, kışlaya, okullara, camiye siyaset sokmak istediğini, değişiklik paketi geçerse devletin çok temel kurumlarında partizanlığın öne çıkacağını belirtti.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, referandum çalışmalarını mahalle, esnaf ziyaretleriyle sürdürüyor. Vatandaşlarla sohbet ederek, 16 Nisan referandumunda hayır oyu için destek isteyen Arslan, konuşmalarında şunları kaydetti:

“YARGIYI PARTİ GENEL BAŞKANINA BAĞLAMAK İSTİYORLAR”

Bu değişiklikle anayasa mahkemesinin 12 üyesini doğrudan cumhurbaşkanı atamak istiyor. Üç tanesi de meclisten çoğunluk partisinden seçilerek gelecek. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 6 üyesini cumhurbaşkanının atamasını içeren bu paket, kalan 7 üyenin de genel başkanlığını cumhurbaşkanının üstleneceği şu anki meclisteki çoğunluk partisinin seçeceği üyelerden oluşmasını ön görmektedir. Böylece parti genel başkanı olan cumhurbaşkanına bağlı bir yargı oluşturmayı istiyorlar. Elbette buna müsaade edemeyiz ve “hayır” diyeceğiz.

Bu paketle, partinin genel başkanı olan cumhurbaşkanı yargıya siyaseten müdahil oluyor. Bu durum yargıda partizanlığın başlamasına ve yargı içinde daha fazla adaletsizliğin oluşmasına neden olacaktır. Buna izin veremeyiz, onun için “hayır” diyeceğiz.

“SİYASETİ KIŞLAYA DAHA FAZLA SOKMAK İSTİYORLAR”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başkomutanı olan cumhurbaşkanı, 80 milyonun tarafsız yöneticisi olmak yerine, yapılacak anayasa değişikliğiyle bir partinin genel başkanı olacak. Başkomutan sıfatının yanına parti lideri şapkasını alacak, açıkça taraf olacaktır. Böylece Genelkurmay Başkanı, partinin genel başkanına bağımlı hale getirilecektir. Partinin genel başkanı ordunun başkomutanı olur mu? Orduyu cumhurbaşkanı gibi değil, partisinin genel başkanı sıfatı ile hükmedecek, orduda da partizanlık öne çıkacak, bu kurumda da ayrışmalar olacaktır. Buna müsaade edemeyiz, onun için “hayır” diyoruz.

“OKULA SİYASETİ SOKMAK İSTİYORLAR”

Cumhurbaşkanı Milli Eğitim Bakanını ve müsteşarını, YÖK Başkanı ve rektörleri, partili genel başkan kimliğiyle doğrudan atamak istiyor. Böylece partinin genel başkanı doğrudan eğitime müdahil olacak, okullarda partizanlık, ayrışmalar, çekişmeler, tartışmalar artacaktır. Buna müsaade edemeyiz. Onun için “hayır” diyoruz.

“CAMİYE SİYASET SOKMAK İSTİYORLAR”

İslam dinimizi siyasette yıllardan beri kullanıyorlar. Dinimizi siyasete alet ediyorlar. Bu anayasa paketiyle cumhurbaşkanı artık resmen taraf olacak, partinin genel başkanı sıfatını elde edecek, yeni yetkisiyle Meclisin onayını almadan, üst düzey yönetici olan Diyanet İşleri Başkanını doğrudan atayacak. Parti genel başkanı olarak inancımızla ilgili her konuda müdahil olmak istiyorlar. Buna müsaade edemeyiz, onun için “hayır” diyoruz.