Arslan: Tuzu kurular için çatı yapıyorlar – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Arslan: Tuzu kurular için çatı yapıyorlar

Arslan: Tuzu kurular için çatı yapıyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Nisan 2017 Pazartesi - 11:12Güncelleme: 10 Nisan 2017 Pazartesi - 11:12
Arslan: Tuzu kurular için çatı yapıyorlar

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, referanduma sunulan anayasa değişikliği paketini “binanın en üst katındaki tuzu kurular için çatı yapmaya, altta kalanın canı çıksın demeye hazırlanan bu değişiklik kabul edilirse, temeli çürük binadaki en küçük sarsıntıda hepimiz zarar görürüz ve altında kalırız” diye yorumladı.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, anayasa değişikliği paketinin dünyadaki başkanlık sistemleriyle ilgisi olmadığını, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, meclisin yetkileri konusunda mevcut yasalardaki sorunları çözmeyen bir paketi halka götürenlerin binanın temellerini atmadan çatıyı yapmaya kalkan müteahhide benzediğini savundu.

Kuvvetler ayrılığı, başkanın ana konularda meclisle uzlaşma zorunluluğu, yargı bağımsızlığı gibi alanları tümüyle ihmal edildiğini belirten Arslan, “Siz, binayı çatıdan yapmaya başlayan bir müteahhide izin verir misiniz? Siz, bina maketini ballandıra ballandıra anlatan bir müteahhidin şantiyesinde sadece çatı inşaatı yapıldığını görseniz o evden tek bir oda alır mısınız? Siz, inşaatı denetlenmemiş, müteahhide her istediğini yapma yetkisi verilmiş bir bina için tapuya imza atmaya gider misiniz? Siz, dünyada eşi benzeri görülmemiş gariplikte bir planla çizilmiş, her katının duvarı deneme-yanılma yöntemlerle örülmüş bir binaya güvenle yerleşir misiniz? Siz, bina sakinlerinin değil, müteahhidinin haklarını ve yetkilerini arttırarak yazmış, bina çökerse mimarının yargılanmasını imkansız hale getirmiş, farklı düşünenin taleplerini dışlamış bir sözleşmeye imza verir, oy atar mısınız?” ded.

Anayasa paketinin acilen yapısal reform bekleyen devletin temel kurumlarına, aksayan unsurlarına, ülkenin ana sorunlarına dair bir düzenleme getirmediğini ifade eden Arslan, “Binanın en üst katındaki tuzu kurular için çatı yapmaya, altta kalanın canı çıksın demeye hazırlanan bu değişiklik kabul edilirse, temeli çürük binadaki en küçük sarsıntıda hepimiz zarar görürüz ve altında kalırız. Binasını çatıdan yapmaya başlayan, temelleri sağlam yapmayan, ahbap çavuş ilişkisiyle ve ekonomisiyle, partizan yargı düzeni kurmaya çalışan, ülkemizi uçuruma sürükleyen bu anlayışa karşı güçlü ve etkin parlamenter sistemini savunuyoruz. Ülkemizin sağlam temellere dayalı geleceğini yeniden kurmak, Türkiye’mizi normalleştirmek için hayır diyoruz. Artık ülkemizi boş işlerle uğraştırmak yerine bir an önce hayırları çıkarıp işimize ve önümüze bakalım” diye konuştu.