Arslan: Hayır filmine abidik gubidik gerekçeler – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Arslan: Hayır filmine abidik gubidik gerekçeler

Arslan: Hayır filmine abidik gubidik gerekçeler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2017 Çarşamba - 18:51Güncelleme: 5 Nisan 2017 Çarşamba - 18:51
Arslan: Hayır filmine abidik gubidik gerekçeler

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT’nin hayır filminin yayınını abidik gubidik gerekçelerle reddettiğini, TRT’nin “reis televizyonu”na dönüştüğünü söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT’nin referandum sürecindeki tek sesli yayıncılık anlayışının bu anayasa paketinin hedeflediği “tek sesli” ülke, “tek adam” düzenini yansıttığını, TRT’nin Cumhurbaşkanı’nın katıldığı açılış törenlerini yayını keserek verdiğini, tetikte bekleyen mobese kamerası gibi çalıştığını iddia etti.

"HAYIR DEMEK KHK İLE YASAKLANDI MI?"

“Medyada ‘hayır’ demek bir gece de KHK’sı ile yasaklandı da bizim haberimiz mi yok?” diye soran Arslan, “Sadece mart ayının 20 gününde, havuz medyası dahil televizyon kanallarının yayın çizgisine bakın, ardından kamu yayıncılığı yapması gereken, kağıt üzerinde özerk ama uygulamada saraya ve partiye göbekten bağlanan TRT’nin yayın sürelerine bakın. Sanki örtülü bir KHK yasağı var TRT üzerinde” ifadelerini kullandı.

“TRT, TEK REİS TELEVİZYONU OLMUŞTUR”

TRT’nin hayır sesi ve muhalefete kulağını tıkadığını kaydeden Arslan, “TRT program ve haberlerindeki ayrımcılık, referandum sürecinde uygulanan baskının, iftiraya dayalı yorumculuğun en somut örneğidir. Son seçimlerde halkın vergilerini parti yandaşlığı uğruna çarçur eden TRT yönetimi, bu referandumda eşi benzeri görülmemiş bir parti televizyonu kimliğine bürünmüştür. 15 Temmuz sonrası Genel Başkanımızı, parti yöneticilerimizi yıllar sonra TRT yayınlarına çıkardıklarında tüm Türkiye şaşırmıştı. TRT’nin şaşkınlık veren bu samimiyetsiz tavrı şimdi referandum sürecinde değişmiş, hayır sesine, muhalif milyonlara yine kulağını tıkamıştır” dedi.

Anket sonuçlarından dolayı telaşa kapılanların ilk talimat verdiği yerin TRT olduğunu öne süren Arslan, “Hayır reklamlarının oynatılmasını abidik gubidik gerekçelerle reddeden, hayır propagandasının içeriğiyle ilgisiz iftiralar türeten, programların reklam arasını dahi evet propagandasına terk eden bir TRT, artık tek reis televizyonu olmuştur. Bu anayasa değişikliği geçerse sözde özerk TRT tümüyle yok olacaktır” diye konuştu.